Antena 3 Actualitate Traian Băsescu va fi AUDIAT de procurori în dosarul de şantaj

Traian Băsescu va fi AUDIAT de procurori în dosarul de şantaj

07 Mar 2015   •   10:14

Traian Băsescu va fi audiat în curând în dosarul în care este acuzat că a şantajat-o pe senatoarea Gabriela Firea.

Deja acest dosar are o întârziere de câteva luni, pentru că a fost redeschis imediat după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul prezidenţial.

O explicaţie pentru întârziere ar fi chiar procurorul care se ocupă de caz. Este vorba despre Camelia Sutiman, cea care a suspendat dosarul de şantaj invocând imunitatea prezidenţială.

În ianuarie 2005, în calitate de procuror DNA, când Traian Basescu abia fusese instalat in functia de presedinte, a făcut pierdut dosarul acestuia de spălare de bani. Mai precis a transformat o sesizare a Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, din dosar penal, in lucrare diversa, pe care a clasat-o, astfel incat sa nu existe obligativitatea comunicarii ei si sa nu poata fi atacata de Oficiu. Şi nu a fost prima oară când Camelia Sutiman l-a ajutat prin metode similare pe Traian Băsescu.

Oana Stancu, realizatorul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3, a vorbit la "News Magazine" despre modul în care procurorii i-au "acordat" gratuit imunitate lui Traian Băsescu, deş nu ar fi fost cazul.

×
Subiecte în articol: santaj

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close