Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu va fi AUDIAT de procurori în dosarul de şantaj

Traian Băsescu va fi AUDIAT de procurori în dosarul de şantaj

Traian Băsescu va fi AUDIAT de procurori în dosarul de şantaj
07 Mar 2015   •   10:14

Traian Băsescu va fi audiat în curând în dosarul în care este acuzat că a şantajat-o pe senatoarea Gabriela Firea.

Deja acest dosar are o întârziere de câteva luni, pentru că a fost redeschis imediat după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul prezidenţial.

O explicaţie pentru întârziere ar fi chiar procurorul care se ocupă de caz. Este vorba despre Camelia Sutiman, cea care a suspendat dosarul de şantaj invocând imunitatea prezidenţială.

În ianuarie 2005, în calitate de procuror DNA, când Traian Basescu abia fusese instalat in functia de presedinte, a făcut pierdut dosarul acestuia de spălare de bani. Mai precis a transformat o sesizare a Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, din dosar penal, in lucrare diversa, pe care a clasat-o, astfel incat sa nu existe obligativitatea comunicarii ei si sa nu poata fi atacata de Oficiu. Şi nu a fost prima oară când Camelia Sutiman l-a ajutat prin metode similare pe Traian Băsescu.

Oana Stancu, realizatorul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3, a vorbit la "News Magazine" despre modul în care procurorii i-au "acordat" gratuit imunitate lui Traian Băsescu, deş nu ar fi fost cazul.

×
Subiecte în articol: santaj
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close