Antena 3 CNN Actualitate Traversată de un val de aer arctic, România se confruntă cu temperaturi scăzute. E cod galben de vânt puternic şi cod portocaliu de ninsori

Traversată de un val de aer arctic, România se confruntă cu temperaturi scăzute. E cod galben de vânt puternic şi cod portocaliu de ninsori

Traversată de un val de aer arctic, România se confruntă cu temperaturi scăzute. E cod galben de vânt puternic şi cod portocaliu de ninsori
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Oct 2017   •   13:40

Traversată de un val de aer arctic, România se confruntă cu o vreme autentică de iarnă. La munte ninge abundent, iar vântul puternic viscoleşte zăpada.

În celelalte regiuni vântul suflă cu putere şi ajunge la rafală la 85 şi chiar 90km/h.

Temperaturile, multe mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă, nu depăşesc 4 grade în zona depresionară şi 12 grade în Sud Vest.

Meteorologii au actualizat codul galben şi cel portocaliu de vânt şi ninsori.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat luni dimineaţa avertizările Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori pentru zonele de munte şi pe cel galben de vânt puternic şi disconfort termic pentru majoritatea regiunilor, acestea fiind valabile până la ora 18:00, faţă de ora 23:00 anunţată anterior.

Potrivit meteorologilor, luni, până la ora 18:00, vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 şi 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, local peste 75 km/h.

Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala în orele amiezii şi în regiunile vestice. În Maramureş şi Transilvania, trecător şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte.

De asemenea, conform Codului portocaliu, în cursul zilei de luni (30 octombrie), la munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 70-80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Orientali şi Carpaţilor Meridionali 100-120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri şi se va depune strat de zăpadă.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close