Antena 3 CNN Actualitate Trei dintre păgubiţii Dacia povestesc lupta lor cu statul român

Trei dintre păgubiţii Dacia povestesc lupta lor cu statul român

Trei dintre păgubiţii Dacia povestesc lupta lor cu statul român
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Feb 2014   •   22:45

Trei dintre păgubiţii Dacia, care astăzi au ieşit în stradă pentru că nu şi-au primit nici acum banii depuşi la bancă, au fost prezenţi joi, de la Antena 3, unde au povestit lupta lor cu statul român.

 
Ion Aionoaie, Emil Crăciun şi Ion Berilă au fost invitaţi la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Ion Aionoaie a spus că aşteaptă de circa 25 de ani să-şi ia banii înapoi de la instituţiile statului, după ce în anul 1989 a depus 60.000 de lei la bancă. "Banii aceştia însemnau două CAR-uri, al meu şi al soţiei", a spus păgubitul.
 
Aproximativ aceeaşi sumă a depus la bancă şi Ion Berilă, respectiv 59.600 lei, în anul 1986. De atunci, omul aşteaptă să-şi ia maşină.
 
Emil Crăciun are şi hotărâre definitivă şi irevocabilă pentru retragerea celor 70.000 de lei depuşi în 1988, însă nu a putut să-şi recupereze banii.

După ani buni în care s-au luptat cu statul pentru banii lor şi au avut câştig de cauză, circa 2.150 de români care au fost sfătuiţi să îşi mute economiile din contul CEC, în contul BRD, au rămas fără sumele depuse. Între timp, Banca Română de Dezvoltare a fost privatizată şi nimeni nu s-a mai ocupat de acest caz.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close