Antena 3 CNN Actualitate Trei tronsoane din autostrada Orăştie-Sibiu, iaugurate astăzi în prezenţa premierului Ponta

Trei tronsoane din autostrada Orăştie-Sibiu, iaugurate astăzi în prezenţa premierului Ponta

Trei tronsoane din autostrada Orăştie-Sibiu, iaugurate astăzi  în prezenţa premierului Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Dec 2013   •   18:16

Trei tronsoane din autostrada Orăştie-Sibiu în lungime totală de 63 de kilometri au fost inaugurate azi oficial, în prezenţa premierului şi ministrului infrasctructurii. Deşi lucrarea a întârziat cu jumătate de an, Victor Ponta a felicitat Compania de Drumuri pentru deschiderea celor trei porţiuni de şosea. Tronsonul trei al autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi deschis în septembrie 2014. CNADNR a anunţat că pe 23 decembrie va mai deschide o bucată de autostradă, la Lugoj.

Cele trei loturi ale autostrăzii au lungimi de 24,1 kilometri, 19,7 kilometri şi respectiv 16,6 km. Primele două sunt în Alba, iar ultimul în Sibiu. Cea mai aşteptată porţiune a fost cea care va ocoli oraşul Sebeş, un punct sufocat de trafic. După inaugurare, localnicii au organizat o petrecere în centrul localităţii, de bucurie că scapă de ambuteiaje.
 
Vizita premierului la autostradă s-a oprit la tunelul de la Săcel, care este o premieră pentru România. Are o lungime de 340 de metri şi este primul tunel construit pe o autostradă. De la tronsonul 4, Victor Ponta s-a întors la Bucureşi şi tronsoanele I şi II din judeţul Alba au fost inaugurate doar de şeful CNADNR.
 
Cu câteva zile înainte, în tunelul de la Săcel, peste 400 de muncitori care au lucrat la autostradă au organizat o petrecere. Au instalat mese şi au încins grătarele pe care au prăjit cârnaţi.

Noua autostradă Orăştie - Sibiu va completa cei 33 de kilometri ai autostrăzii Deva - Orăştie.

×
Subiecte în articol: autostrada Victor Ponta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close