Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, primele declaraţii la audiere: "Am suportat şi îndurat toate abuzurile 9 luni de zile!"

Liviu Dragnea, primele declaraţii la audiere: "Am suportat şi îndurat toate abuzurile 9 luni de zile!"

Liviu Dragnea a spus miercuri, în faţa judecătorilor, la audierea prin videoconferinţă, că a îndurat "toate abuzurile în 9 luni de zile" şi nu înţelege de ce nu este eliberat condiţionat.

Liviu Dragnea, primele declaraţii la audiere: "Am suportat şi îndurat toate abuzurile 9 luni de zile!"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   10:10

"Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică.

Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii.

Liviu Dragnea: Nu am avut nicio reacţie violentă

Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată", a spus, miercuri, Dragnea, în faţa judecătorilor.

Întrebat de judecător dacă a înţeles sentinţa, condamnarea, fostul şef PSD a replicat că a "înţeles perfect".

Totodată, el a mai precizat şi că este vaccinat anti-COVID.

Pronunţarea la Dragnea, joi, 27 mai

Judecătorii au stabilit că pronunţarea în acest caz va fi dată joi, 27 mai.

Un fragment de la audiere:

Dragnea: tot ce a spus doamna avocat este susţinut de mine, mă refer la o parte din ce am auzit la DNA, faptul că am avut o sancţiune, dacă vorbim de ea e vorba de o convorbire pe online între mine şi o persoană şi cu aprobarea penitenciarului.

Dragnea: sancţiunea mi-a fost dată şi se vorbeşte despre conţinutul convorbirii pentru că în România 2021 nu mai ai dreptul la păreri, că am criticat actuala clasă politică.

Dragnea: sunt şi vaccinat (i-a zis judectătorul să-şi dea masca jos)

Dragnea: sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică

Dragnea: nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerşit. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii!

Dragnea: am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată

Judecător: care e opinia dvs cu privire la sentinţă? Ce aţi înţeles din sentinţa dvs?

Dragnea: puteţi să fiţi mai explicit?

Judecător: aţi înţeles ceva din condamnare?

Dragnea: am înţeles perfect.

Dragnea, audiat prin videoconferinţă

Tribunalul Bucureşti judecă, miercuri, contestaţia lui Liviu Dragnea la respingerea cererii de eliberare condiţionată, o decizie luată de Judecătoria sectorului 5.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este audiat miercuri prin videoconferinţă, iar decizia va fi definitivă.

Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Dragnea a ispăşit doi din cei trei ani şi jumătate de închisoare

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul şef al PSD Dragnea a ispăşit doi din cei trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close