Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Bucureşti: Greva de la metrou, ilegală. Angajaţii Metrorex, obligaţi să-şi reia activitatea

Tribunalul Bucureşti: Greva de la metrou, ilegală. Angajaţii Metrorex, obligaţi să-şi reia activitatea

Tribunalul Bucureşti: Greva de la metrou, ilegală. Angajaţii Metrorex, obligaţi să-şi reia activitatea
Sursa foto: metrou
18 Noi 2009   •   17:49

Greva generală de la metrou este ilegală, a decis Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au dispus încetarea protestului. Începând de joi, angajaţii Metrorex sunt obligaţi să îşi reia activitatea, informează Mediafax.

Decizia instanţei poate fi atacată în decurs de zece zile de la pronunţare.

Bucureştiul a fost, marţi şi miercuri, un oraş sufocat de traficul îngreunat, din cauza grevei de la metrou. Maşini, autobuze, troleibuze, tramvaie şi taxiuri. Cu alte cuvinte, 650 de mii de locuitori ai oraşului care au fost nevoiţi să găsească o alternativă la transportul subteran. Aşa că s-au înghesuit... la suprafaţă. În plus a plouat şi a fost ceaţă.

Agajaţii Metrorex sunt revoltaţi pe motiv că de la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă a expirat şi nimeni nu i-a chemat la negocieri până în prezent.

Guvernul a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al companiei Metrorex, cu majorarea salarială decisă la sfârşitul anului trecut, de 26% Salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se încadrează între 1.500-1.600 lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: metrou
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close