Antena 3 CNN Actualitate Noua variantă de COVID le dă oamenilor un simptom bizar noaptea

Noua variantă de COVID le dă oamenilor un simptom bizar noaptea

O nouă tulpină de coronavirus care cauzează COVID se răspândeşte şi provoacă un simptom nocturn bizar.

Noua variantă de COVID le dă oamenilor un simptom bizar noaptea
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2023   •   18:13

Noua tulpină, cunoscută sub numele de BA.5, provoacă un simptom nocturn neobișnuit, relatează Mirror.

Această tulpină care a fost una dintre cele mai răspândite variante din 2021 a devenit dominantă după ce și-a depășit predecesorul cu câteva săptămâni în urmă, informează sursa citată.

BA.5 are simptome similare cu Omicron, dar aduce şi transpirații nocturne.

"Un simptom în plus de la BA.5 pe care l-am văzut în această este transpirația nocturnă", a spus Luke O'Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin.

Citeşte şi: Numărul românilor infectaţi cu COVID-19 s-a triplat în ultimele trei săptămâni | Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru cei care au simptome

În prezent, BA.5 reprezintă aproximativ 65% din cazurile de COVID din SUA, iar niveluri similare sunt suspectate în Marea Britanie.

Profesorul O'Neill a atribuit diferența de simptome modificărilor genetice ale virusului și modului în care sistemul nostru imunitar răspunde la infecții.

"Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat", a explicat el.

Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru românii care au simptome

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au oferit o serie de recomandări celor care au simptome pentru a şti cum să procedeze în cazul în care se simt rău, au simptome sau ies pozitiv la testele rapide.

Astfel, pentru cei care au simptome uşoare, cu cel mult un factor de risc, dar şi pentru cei care au simptome uşoare sau medii, Ministerul Sănătăţii recomandă să rămână sub observaţie la medicul de familie sau să vină la consultaţie într-un centru de evaluare şi să ia tratament ambulatoriu până la însănătoşire.

În cazul celor cu simptome agravate, recomandarea este să meargă la spital, acolo unde vor fi internaţi şi vor primi tratament până la însănătoşire.

 

 

 

×
Subiecte în articol: tulpina coronavirus simptom COVID-19
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close