Antena 3 CNN Actualitate Ultimele informații despre drumul Regelui Mihai spre Curtea de Argeș. Cum se vor desfășura ultimele slujbe (VIDEO)

Ultimele informații despre drumul Regelui Mihai spre Curtea de Argeș. Cum se vor desfășura ultimele slujbe (VIDEO)

Ultimele informații despre drumul Regelui Mihai spre Curtea de Argeș. Cum se vor desfășura ultimele slujbe (VIDEO)
16 Dec 2017   •   17:07

La Curtea de Argeș vor avea loc ultimele slujbe în memoria Majestății Sale, Regele Mihai. 

"Este o emoție cum nu vom mai trăi, nu-mi dau seama pentru cine vom mai trăi. E o emoție pozitivă, e emoția unității și fără îndoială cei care vor veni, nu mă îndoiesc ca vor fi mulți cei care vor sosi și în parcul curtii Manastirii Argeșului, o vor face pentru a se simți laolaltă într-un astfel de moment greu, dar și la inceputul unui alt drum, ața cum și Majestatea Sa, Principesa Margareta, a spus în primul mesaj pe care l-a transmis dupa vestea decesului Regelui Mihai", au transmis Sabina Iosub și Adrian Ursu.  

"Aici vor fi ultimele slujbe, ultimele momente pentru Majestatea Sa, Regele Mihai al României. O slujbă oficiată de cel care a fost în Elveția pentru ultima împărtășanie a Regelui Mihai. Aici, în Biserica din spatele nostru, se va oficia primul serviciu relegios dupa sosirea în gara regală din Curtea de Argeș. Va opri mașina în care va fi urcat sicriul imediat dupa coborârea din trenul regal în dreptul portiței ce duce spre covorul ce urcă  treptele acestei biserici atât de încărcată de istorie pentru că aici sunt patru dintre mormintele regale și, fara îndoială că atunci când Carol I a ales-o drept necropolă pentru familia regala a României a știut de ce.

Este biserica construita de Meșterul Manole, cum spune legenda, prin sacrificiu și iata că sacrificiile familiei regale a Romaniei n-au contenit să fie cele care au făcut România să fie independentă, să fie mare și să fie liberă. Fiecare dintre regii României a contribuit la aceste trei uriașe deziderate și cred că e normal să-i cinstim cum se cuvine. 

La serviciul religios, înăuntru, în biserică nu va fi decât familia. Vor fi momentele lor. Fiicele alături de tată pe ultimul drum. Intrarea în biserică a sicriului se va face în întuneric. Dar ieșirea va fi plină de lumină pentru că se vor aprinde torțele", au adăugat aceștia.  

×
Subiecte în articol: Curtea de Arges
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close