Antena 3 CNN Actualitate Un aparat de radioterapie de la Institutul Oncologic Bucureşti S-A DEFECTAT. Aparatul asigura 140 de şedinţe ZILNIC

Un aparat de radioterapie de la Institutul Oncologic Bucureşti S-A DEFECTAT. Aparatul asigura 140 de şedinţe ZILNIC

Un aparat de radioterapie de la Institutul Oncologic Bucureşti S-A DEFECTAT. Aparatul asigura 140 de şedinţe ZILNIC
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2015   •   16:14
Ministerul Santatii promite ca va rezvola maine problema de la Institutul Oncologic Bucureşti, unde au fost suspendate şedinţele de radioterapioe care se faceau la unul dintre cele trei aparate.
 
Zilnic, aparatul cu probleme asigura sedintele de radio terapie pentru 140 de pacienti, inclusiv copii. 
 
Nicolae Dan Straja, managerul spitalului, a explicat că aparatul funcţionează, dar piesa de răcire a aparatului s-a defectat joi seară. 
 
Straja a explicat că problema va fi rezolvată marţi, urmând ca miercuri dimineaţă să fie reluată activitatea aparatului. 
 
"Aparatul funcţionează, dar partea care răceşte acest aparat s-a ars. Are o vechime de 15 ani aparatul. Chillerul este cel care s-a defectat. Am luat legătura cu firma producătoare, am găsit şi sursa de finanţare. Acest chiller are doi pe trei metri, mâine la ora 10:00 începe montarea chillerului, după care acest chiller trebuie să meargă 24 de ore non-stop, ca să putem să pornim aparatul. Deci miercuri dimineaţă probabil că vom rezolva. Joi seară s-a stricat chillerul, vă daţi seama că este o piesă greu de furnizat, dar preţul de achiziţie permite o achiziţie rapidă".
 

×
Subiecte în articol: aparat finantare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close