Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Tulcea a fost angajat ca medic deşi nu avea studii de specialitate

Un bărbat din Tulcea a fost angajat ca medic deşi nu avea studii de specialitate

Un bărbat din Tulcea a fost angajat ca medic deşi nu avea studii de specialitate
22 Noi 2010   •   21:11

Nu-şi găsea un loc de muncă nicăieri, aşa că s-a făcut medic. Un bărbat din Tulcea a avut nevoie doar de câteva copii, o parafă şi alţi medici care să-l creadă pe cuvânt. Doctorul impostor a fost descoperit abia după o lună, timp în care a consultat şi a dat tratamente unui numar de 200 de bolnavi. A fost descoperit întâmplător pentru că a greşit pe diploma falsă data absolvirii.

Bolnavii îl privesc ca pe un Dumnezeu. Dar el priveşte bolnavii ca pe nişte experimente. Nu e medic şi nu a fost niciodată. Chiar dacă are un halat, un ecuson şi o parafă cu numele său.

“În perioada 15 octombrie- 2 noiembrie a consultat 191 pacienţi, cărora le-a întocmit fişe de observaţie, de urgenţă, pe care a aplicat şi parafa cu semnătură”, a declarat Ana-Maria Casian, procuror.

Doctor Ali Marius-Ghiulser. Aşa îl ştiau toţi. Pacienţi, colegi, şi rude. Conducerea Spitalului Judeţean din Tulcea, Colegiul Medicilor, dar şi cei 200 de bolnavi care şi-au lăsat viaţa în mâinile lui au crezut că a terminat facultatea de medicină.

Dar el n-a avut nevoie de o facultate pentru a ajunge medic specialist. Ci de o imprimantă. Bărbatul a terminat o postliceală sanitară, dar nu a găsit niciun job. Ca medic i-ar fi fost mult mai uşor. S-a înscris la Universitatea Ovidius din Constanţa, la facultatea de medicină, dar n-a promovat niciun examen important. Cu toate acestea, şi-a acordat singur o diplomă.

“L-am întrebat unde a lucrat, ne-a spus că nu a lucrat pentru că a făcut specialitate”, a declarat Emilia Stamate, preşedinte Colegiul medicilor.

A mai dat încă o copie falsă după certificatul de specialitate şi i-a convins. ”A fost primit datorită crizei de medici şi poate şi acesta a fost unul din motive pentru care am eliberat autorizaţie ştiind această problemă a personalului de la SJU Tulcea”, a spus Emilia Stamate.

Aşa a ajuns un medic impostor să aibă o autorizaţie de practică legală, cu acte false. Şi aşa a ajuns un om fără pregătire să prescrie tratamente pentru 200 de pacienţi. Bărbatul avea planuri mai mari. Mai întâi, a încercat să-şi deschidă un cabinet în oraşul natal, Măcin.

Medicii din Măcin au descoperit o eroare incredibilă în presupusele acte. Diploma fusese eliberată, teoretic, cu un an înaintea examenului de licenţă. Abia peste două săptămâni, medicul impostor a fost arestat.

Bărbatul de 34 de ani este cercetat în libertate pentru fals, uz de fals şi exercitarea unei meserii fără drept şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Un medic din Tulcea a acordat 200 de consultaţii, fără a avea studii de specialitate


×
Subiecte în articol: Tulcea medic doctor
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close