Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat şi-a salvat fetele din apele îngheţate ale Siretului, cu preţul vieţii sale

Un bărbat şi-a salvat fetele din apele îngheţate ale Siretului, cu preţul vieţii sale

Un bărbat şi-a salvat fetele din apele îngheţate ale Siretului, cu preţul vieţii sale
06 Feb 2011   •   20:12

Un bărbat din judeţul Suceava şi-a salvat fiicele de la o moarte teribilă în apele îngheţate ale Siretului, cu preţul vieţii sale. Au încercat toţi să treacă râul la pas, dar gheaţa s-a rupt sub greutatea lor. Bărbatul a reuşit să-şi ducă fetele la loc sigur, însă el a dispărut în ape.

Bărbatul şi cele două fiice ale sale, Andreea şi Paula, au plecat împreună de acasă, din satul sucevean Slobozia, înspre nişte rude, de pe celălalt mal al Siretului. Ca să scurteze drumul, au luat-o la pas pe gheaţa de pe râul Siret.

“Au un pod la câţiva kilometri, la Liteni, dar oamenii... inconştienţa omului. Totdeauna încearcă să ajungă cât mai repede şi cu eforturi cât mai puţine. Şi asta, de cele mai multe ori, îi costă viaţa”, a declarat Vasile Hârj, viceprimarul comunei Fântânele.

Aşa s-a întâmplat şi de data aceasta. Nu era prima oară când bărbatul sau fetele treceau pe celălalt mal al Siretului mergând pe gheaţă. Dar, în perioada asta a anului, e deja mult prea periculos.

Au fost opt grade Celsius duminică în Suceva, iar căldura a transformat gheaţa de peste râu într-o capcană.

“A ajuns cu fetele până la jumătatea apei, s-a rupt gheaţa”, povesteşte Vasile Hârj, viceprimarul comunei Fântânele.

Mai întâi, a cedat gheaţa de sub bărbat. O clipă mai târziu, omul şi-a auzit fetele ţipând.A făcut un efort supra-omenesc. Şi-a aruncat fetele înspre mal, unde gheaţa era mai groasă.

 


“Când fetele au trecut s-au uitat în urmă şi nu l-au mai văzut pe tatăl lor. Am văzut fetele. Au strigat la mine. Ajutaţi-ne, nenea, ajutaţi-ne că au căzut nişte oameni sub gheaţă. Acuma eu când am ajuns aici nu am văzut nimic”, a spus un martor.

Era prea târziu. Deja bărbatul ajunsese sub stratul de gheaţă, fără vreo speranţă să mai poată ieşi vreodată la suprafaţă. A lăsat în urmă cinci copii.

×
Subiecte în articol: Siret Suceava gheata inec fete fiice
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close