Antena 3 CNN Actualitate Un gălăţean a murit după ce a sărit dintr-o ambulanţă iar echipajul şi-a continuat drumul

Un gălăţean a murit după ce a sărit dintr-o ambulanţă iar echipajul şi-a continuat drumul

Un gălăţean a murit după ce a sărit dintr-o ambulanţă iar echipajul şi-a continuat drumul
08 Iun 2010   •   14:37

Un bărbat din Galaţi, care suferea de epilepsie, a murit, luni seară, după ce a sărit dintr-o ambulanţă care îl transporta la spital. Echipajul medical nu a observat că pacientul nu se mai afla în vehicul şi şi-a continuat drumul. Bărbatul a intrat în comă şi a murit după aproximativ o oră şi jumătate.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, era suspect de TBC, suferea de epilepsie, iar în momentul producerii incidentului se afla într-o stare avansată de ebrietate. Asistenta din ambulanţă a ales să urce alături de şofer, de teamă să nu fie agresată de către pacient.

"Pacientul a fost preluat ieri seară (luni seară - n.r.) de către un echipaj de-al nostru de la dispensarul din Bereşti-Meria. Era epileptic, suspect de TBC şi prezenta o intoxicaţie etanolică. În localitatea Băneasa a sărit din mers şi a căzut pe asfalt", a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, citat de Mediafax.

Şoferul şi asistenta nu au observat faptul că bărbatul nu se mai află în maşină. Martorii incidentului au chemat, însă, o altă ambulanţă care să-l preia pe bărbat.

"Problema este că echipajul nostru nu a observat, iar maşina şi-a continuat drumul. Au fost însă martori la incident care au solicitat din nou ajutor, iar la faţa locului s-a deplasat o altă maşină de ambulanţă, care a transportat victima la spitalul din oraşul Târgu Bujor. Acesta intrase însă în comă imediat după căzătură, iar după circa o oră şi jumătate a decedat la spital", a precizat Mihai Polinschi.

O comisie de disciplină din cadrul Serviciului de Ambulanţă a început o anchetă în acest caz. În urma acestei anchete, se poate merge până la desfacerea contractului de muncă al asistentei respective. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început, de asemenea, o anchetă în acest caz şi a dispus deja suspendarea din funcţie a asistentei medicale de pe ambulanţă pe motiv că nu a însoţit bolnavul în drumul spre spital, conform procedurilor.

Antena3.ro


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close