Un nou amendament la legea antifumat. Aprinderea ţigărilor ar putea fi interzisă şi în maşinile personale

22 Sep 2016   •   17:53
Un nou amendament la legea antifumat. Aprinderea ţigărilor ar putea fi interzisă şi în maşinile personale Foto: Pixabay.com

Fumatul ar putea fi interzis şi în autoturismele personale, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate.

Un amendament în acest sens a fost adoptat de Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, la propunerea reprezentantului PSD, Aurelia Cristea, cea care a iniţiat şi legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

"Copilul este cel care nu se poate apăra şi, atunci, noi suntem cei care trebuie să creem cadru legal astfel încât dreptul lui la sănătate, dreptul lui la educaţie să fie respectat şi apărat. Şi aici, vreau să vă spun că am discutat cu foarte mulţi jurişti, şi am discutat cu avocaţi, este în totală concordanţă cu prevederile Curţii Constituţionale şi cu prevederile Convenţiei ONU privind drepturile copilului", a declarat Aurelia Cristea.

Deputaţii din Comisia de buget au admis, de asemenea, mai multe amendamente care anulează prevederile dintr-un proiect adoptat de Senat ce ar fi permis din nou fumatul în spaţiile publice închise. Proiectul de lege urmează să fie discutat şi în Comisia de sănătate.

 

Parteneri
x close