Un nou dosar pentru "Băsică", fiul lui Bercea. Florin Anghel, acuzat de cumpărare de influenţă

de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   10:14
Un nou dosar pentru "Băsică", fiul lui Bercea. Florin Anghel, acuzat de cumpărare de influenţă Foto: Facebook
Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel - cunoscut ca şi Băsică -, este urmărit penal într-un nou dosar.

Băsică este acuzat de cumpărare de influenţă într-un dosar disjuns din cel al lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Acest lucru înseamnă că se fac cercetări în continuare în acest caz, astfel că nu s-a început o urmărire penală în acest dosar. 
 
Acei 600.000 de euro au fost daţi astfel încât să se obţină o anumită decizie în instanţă pentru Bercea Mondial, adică s-a cumpărat influenţă.
 
Cum Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă, înseamnă că cineva a dat bani ca fratele preşedintelui să intervină mai departe, pentru ca Sandu Anghel să fie eliberat. Astfel, s-a făcut o disjungere pentru un nou dosar.

Procurorii vor verifica şi acest aspect, chiar dacă dosarul s-a deschis în urma unui denunţ.

Citiţi şi Motivarea instanţei: Mircea Băsescu promitea INTERVENŢII la preşedinte. Fratele lui Traian Băsescu, PERICOL pentru ordinea publică


Avocatul lui Mircea Băsescu a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, este cercetat pentru cumpărare de influenţă, într-un dosar disjuns din cel în care se fac cercetări pentru trafic de influenţă. 
 
Avocatul Nelu Traşcă a spus că a mers joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a cere lămuriri cu privire la raportul de expertiză audio-video făcut în dosarul de trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a făcut plângere penală pe numele lui Florin Anghel. Fratele preşedintelui îl acuză pe fiul lui Bercea de cumpărare de influenţă. 
 
Între timp, avocatul lui Mircea Băsescu cere ca judecătorii să ia în discuţie mai devreme cererea de revocare a arestului preventiv, pentru ca acesta să-şi recapete libertatea cât mai repede.
 
Deşi în înregistrări vorbeşte despre un morman de bani pe care l-ar fi primit de la fiul lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu i-a făcut acestuia plângere penală pentru cumpărare de influenţă. Fratele preşedintelui îl acuză pe Florin Anghel de cumpărare de influenţă.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Parteneri
x close