Antena 3 CNN Actualitate Un oraş din România, dat EXEMPLU în întreaga Uniune Europeană. "Avem multe lecţii de învăţat de aici"

Un oraş din România, dat EXEMPLU în întreaga Uniune Europeană. "Avem multe lecţii de învăţat de aici"

Un oraş din România, dat EXEMPLU în întreaga Uniune Europeană. "Avem multe lecţii de învăţat de aici"
de O.P.    |    16 Oct 2013   •   11:45

Consiliul Europei (CoE) intenţionează să includă oraşul arădean Nădlac în reţeaua oraşelor europene interculturale, ca model de convieţuire interentică, aici existând cea mai mare comunitate de slovaci din ţară, a anunţat, marţi, secretarul general adjunct al CoE, Gabriella Battaini-Dragoni.

Secretarul general adjunct al Consiliul Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, a declarat, marţi, la sărbătorirea împlinirii a 210 ani de la apariţia slovacilor în oraşul arădean Nădlac, că localitatea este un model de convieţuire a minorităţilor, model care trebuie promovat în plan internaţional.

Gabriella Battaini-Dragoni a anunţat că oraşul Nădlac va fi propus, la Consiliul Europei, pentru a fi inclus în reţeaua oraşelor europene interculturale, ca model de convieţuire interetnică.

"Istoria ne-a arătat că, de fiecare dată, diversitatea poate deveni o problemă. Istoria Nădlacului are multe lecţii de învăţat (…) Felicit oraşul pentru succesul pentru care l-a înregistrat în domeniul diversităţii interetnice.

Vom studia cu interes, la Strasbourg, soluţiile implementate de administraţia locală, care a făcut din Nădlac un oraş tolerant. Am avea nevoie de sute de oraşe cum este acesta în Europa. Este intenţia mea să includ Nădlacul în reţeaua noastră de oraşe interculturale", a spus Gabriella Battaini-Dragoni.

×
Subiecte în articol: Nadlac consiliul europei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close