Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Constanţa a sărit în flăcări pentru a salva locuinţa unor bătrâni: "Până la ziuă ardeam ca şoarecii în casă dacă nu era el"

Un poliţist din Constanţa a sărit în flăcări pentru a salva locuinţa unor bătrâni: "Până la ziuă ardeam ca şoarecii în casă dacă nu era el"

Un poliţist din Constanţa a sărit în flăcări pentru a salva locuinţa unor bătrâni: "Până la ziuă ardeam ca şoarecii în casă dacă nu era el"
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2015   •   08:49

Doi bătrâni din judeţul Constanţa îi datorează viaţa unui tânăr poliţist care i-a salvat din incendiul care le-a cuprins casa. Mai mult, datorită curajului omului legii, bătrânii mai au astăzi şi un acoperiş deasupra capului.

Poliţistul nu a ezitat să urce în podul în flăcări ca să împiedice incediul să se propage. Era cât pe ce să fie rănit, după ce a căzut de pe casă, dar a continuat să lupte cu focul până la venirea pompierilor.

Tânărul poliţist nu a ezitat nicio clipă să-şi rişte viaţa într-o situaţie în care mulţi ar fi dat înapoi. Datorită curajului său doi bătrâni de aproape 70 de ani sunt acum în viaţă şi bucuroşi că au un acoperiş deasupra capului.

"A venit băiatul asta, poliţistul, şi până au venit pompierii s-a urcat în pod, a stins focul. Că o luase deja şi în pod focul. Până la ziuă ardeam cu totul, ca şoarecii în casă", a spus femeia.

Poliţistul nu s-a lăsat intimidat de flăcările care ieşeau din acopriş şi a urcat în pod, ca să salveze casa bătrânilor. Incendiul, pornit de la coşul necurăţat se extinsese, iar grinzile se puteau prăbuşi în orice moment. Vecinii pensionarilor au asistat îngroziţi la momentul în care agentul s-a rostogolit de pe acoperiş, de la 2 metri înălţime. 

Muţumită intervenţiei agentului incendiul nu s-a extins, iar pompierii au reuşit să-l stingă rapid şi cu pagube minime. Chiar dacă s-a ales cu un umăr dislocat, tânărul poliţist este bucuros că a putut fi de ajutor.

Agentul este lăudat şi de şefii lui, care spun că nu este prima dată când îşi dovedeşte curajul. La doar 24 de ani poliţistul a  câştigat respectul întregii comunităţi din Topraisar.

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close