Antena 3 Actualitate Un preot a decis demolarea bisericii vechi de 170 de ani în care slujește. Ce motiv a invocat duhovnicul

Un preot a decis demolarea bisericii vechi de 170 de ani în care slujește. Ce motiv a invocat duhovnicul

25 Aug 2016   •   14:59
Un preot a decis demolarea bisericii vechi de 170 de ani în care slujește. Ce motiv a invocat duhovnicul
Sursa foto: sursa foto: ziarullumina.ro

O biserică veche de 170 de ani din localitatea Cişmea din judeţul Botoşani va fi demolată, din cauza stării avansate de degradare în care se află, transmite Agerpres.

Preotul Bisericii 'Izvorul Tămăduirii', Ioan Cazaciuc, a decis demolarea construcţiei după ce în zidurile acesteia au apărut fisuri foarte mari, care ar fi putut pune în pericol securitatea credincioşilor.

'Când am venit aici acum un an de zile, pur şi simplu cădeau bucăţi de tencuială. În cursul săptămânii a căzut o bucată de tencuială de peste un kilogram şi dacă, Doamne fereşte!, eram în timpul slujbei, putea să omoare pe cineva. Sunt persoane care nu au fost de acord cu această decizie, dar ele nu ştiu că această soluţie este mai ieftină', a afirmat preotul Cazaciuc.

În urma unei expertize tehnice, preotul avea fie posibilitatea consolidării lăcaşului de cult, fie demolarea şi reconstrucţia acestuia. Pentru că prima variantă era foarte scumpă, Ioan Cazaciuc a decis să dărâme actuala biserică. El încearcă să recupereze cărămida din zidurile imobilului, pentru a o refolosi la viitoarea biserică.

Până la reconstrucţia bisericii, preotul va susţine slujbele într-un spaţiu improvizat. El speră ca noua biserică să fie ridicată în cel mult trei ani

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close