Antena 3 CNN Actualitate Un primar PDL i-a cerut favoruri lui Blejnar. Vezi discuţia edilului cu fostul şef al ANAF

Un primar PDL i-a cerut favoruri lui Blejnar. Vezi discuţia edilului cu fostul şef al ANAF

Un primar PDL i-a cerut favoruri lui Blejnar. Vezi discuţia edilului cu fostul şef al ANAF
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    06 Sep 2012   •   21:21
La fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, nu intervenea numai fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ci şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalty, potrivit informaţiilor din dosarul de la DIICOT. Dezvăluirea a fost făcută în ediţia de joi seară a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.

Totul se poate rezolva în ziua de azi cu un telefon bine plasat. Unul dintre cei care nu au ezitat să-şi rezolve problemele prin fostul şef ANAF este primarul Gheorghe Ştefan, arată o discuţie a celor doi purtată în august 2010.


Pinalty îi cere favoruri lui Blejnar


Gheorghe Ştefan: (…) Ce rugăminte aveam la tine, da' eu îţi spun sincer, l-am sunat şi pe Vlădescu de dimineaţă, că nu te-am găsit, ăsta de la firma D., care-i din Bacău, ăia de la Gardă la Brăila … fac nişte abuzuri, asta zice el, că-i concurent cu altu', vezi oleacă ce probleme sunt…
Sorin Blejnar: La firma D. la Bacău?
Gheorghe Ştefan: Nu, firma D. e din Bacău, înţelegi? Dar la Brăila are un..., şi ăia de la Brăila de la Gardă s-au dus peste el şi zice el că ar face ăia nişte abuzuri, adică că nu ştiu ce.
Sorin Blejnar: Bine, ok, să văd despre ce e vorba.
Gheorghe Ştefan: Vezi oleacă! Bă, ce aveţi cu ăia acolo, care e situaţia?
Sorin Blejnar: Am înţeles.

Sursa: dosar DIICOT


În calitate de şef la Administraţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Blejnar avea în subordine şi Garda Financiară, cu atribuţii de control pe zona comercială. Practic, cu un singur telefon, Blejnar putea stopa orice acţiune de control sau putea dispune intensificarea verificărilor.

Au fost mai multe situaţii în care diverşi angajaţi ai Gărzii Financiare au reclamat faptul că Sorin Blejnar ar fi dispus să renunţe la orice controale la firme apropiate cercului săi de relaţii.

Citiţi şi Blejnar lua şpagă cu acte. Firmele încheiau contracte cu soţia fostului şef al ANAF

Noi dezvăluiri din dosarul Blejnar. Pentru cine a intervenit fratele preşedintelui la fostul şef al ANAF





×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close