Antena 3 CNN Actualitate Un soldat român a murit în atentatul din Kabul din apropierea cartierului general al NATO VIDEO

Un soldat român a murit în atentatul din Kabul din apropierea cartierului general al NATO VIDEO

Un soldat român a murit în atentatul din Kabul din apropierea cartierului general al NATO VIDEO
de S.T.    |    05 Sep 2019   •   12:27

UPDATE  Un soldat  român a murit, joi,  în atentatul din Kabul din apropierea cartierului general al NATO. Este al doilea mort după atentatul de luni din apropierea Ambasadei României. Bărbatul era din Buzău.

Vestea de joi a fost confirmată de premierul Viorica Dăncilă, cea care a adresat condoleanțe familiei, dar a și oferit informații despre victimă.

"Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan", se arată în mesajul lui Dăncilă.

 

----------------------------

O explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan, informează dpa şi EFE.

Potrivit Reuters, explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer.

Deflagraţia a avut loc la ora locală 10:10 în cartierul Shash Darak din estul Kabulului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară.

„Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei”, a informat Rahimi.

Deocamdată nu există informaţii cu privire la eventuale victime. Imagini de la locul exploziei, postate pe social media, arătau un fuior de fum alb ridicându-se către cer.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close