Antena 3 Actualitate Un tren fără acte, cu 39 de vagoane ticsite cu buşteni, oprit de poliţişti şi de inspectorii gărzii forestiere

Un tren fără acte, cu 39 de vagoane ticsite cu buşteni, oprit de poliţişti şi de inspectorii gărzii forestiere

de Claudia Popovici    |    17 Sep 2020   •   08:01
Un tren fără acte, cu 39 de vagoane ticsite cu buşteni, oprit de poliţişti şi de inspectorii gărzii forestiere
Sursa foto: Sura foto: Ministerul Mediului

Trenul cu buşteni venea din Cehia şi trecuse de frontieră fără nicio problemă. Marfa, două mii de metri cubi de lemn, nu avea actele în regulă.

Trenul plin cu buşteni din Cehia a trecut fără probleme graniţa. A fost oprit însă de Garda de Mediu Braşov şi Poliţia de Transporturi Covasna, care au constatat că transportul nu avea acte în regulă.

O asociaţie ecologistă susţine că transportul de lemne a fost comandat de o mare companie cu fabrici pe teritoriul României.

"În urma acestei acțiuni, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei. Ca măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.(...) Din verificări şi măsurători a reieşit o cantitate de materiale lemnoase de 1874.83 mc.", precizează Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.

Lemnul, care a fost iniţial confiscat de autorităţi, a ajuns în cele din urmă la întreprinderea care îl comandase.

"Lemnul a fost iniţial confiscat, însă la intervenţia transportatorului şi a companiei care recepţiona lemnul, a ajuns în cele din urmă la fabrică şi va fi procesat. S-a invocat lipsa unor ştampile şi atunci tot ce era ilegal a fost legalizat", spune Gabriel Păun, preşedintele asociaţiei Agent Green pentru Antena 3.

 

 

×
Subiecte în articol: lemne busteni confiscaţi

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close