Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii ar fi aflat unde se află Cătălin Cherecheș, după ce a fugit din România cu actele vărului său

Polițiștii ar fi aflat unde se află Cătălin Cherecheș, după ce a fugit din România cu actele vărului său

Cătălin Cherecheș, deși dat în urmărire generală, este încă primar în funcție al orașului Baia Mare.

de Laura Dinu    |    27 Noi 2023   •   13:52

”Prefectul va trebui să primească un referat de la secretarul UAT-ului, care, la rândul lui, primește sentința de la instanță. Și bineînțeles, și noi, instituția va trebui să primim această sentință. După ce primim referatul de la secretarul UAT-ului, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului de drept”, a explicat situația Rudolf Stauder, prefectul Maramureșului.   

În 2016 după mai mult de trei luni de arest, Cătălin Cherecheș ieșea de după gratii, după arestul preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Îmbrăcat la costum, primarul, zâmbitor, declara că respectă statul roman si instituțiile sale convins fiind că își vor face datoria. 

”Eu respect statul român și instituțiile statului român și o să vă rog să îmi permiteți să nu comentez absolut nimic cu privire la situația mea juridică și judiciară. Instanțele din România sunt convins că o să își facă datoria, așa că am toată încrederea”, spunea edilul la acel moment.  

Citește și: Momentul în care Cătălin Cherecheş fuge din ţară | Av. Daniel Ionaşcu: "Există ipoteza complicităţii la graniță"

Cu privire la șederea la Penitenciarul Gherla, Cherecheș declara că șederea a fost una ”civilizată”.  

Între timp apar și informații cu privire la locul unde ar putea fi Cătălin Cherecheș în acest moment. Potrivit surselor Antena 3 CNN, acesta s-ar afla în Italia, pe insula Pantelleria, la 100 de km sud de Sicilia, aproape de coasta Tunisiei. 

De altfel, edilul și-ar fi manifestat intenția să cumpere și un imobil în această zonă. Mai mult decât atât, acesta ar avea rude în regiunea Milano.

Fuga lui Cătălin Cherecheş din ţară, cu un taxi, prin vama Petea, chiar în ziua în care a fost condamnat definitiv la închisoare, a provocat un adevărat cutremur atât în Poliţia Română, cât şi în Poliţia de Frontieră.

Chestorul Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, cel care a explicat că primarul din Baia Mare a fugit din ţară folosind identitatea vărului său, şi-a dat demisia de la conducerea IGPF.

Citește și: Avocatul lui Cătălin Cherecheş: "Îl sfătuiesc să se predea" | Noi detalii din dosarul mitei pentru un judecător

De asemenea, doi adjuncţi ai inspectorului-şef al Poliţiei de Frontieră au fost schimbaţi din funcţie, precum şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Aceeaşi soartă au avut-o şi şefii Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj şi Serviciului Județean de Protecție (SIPI).

"Având în vedere o serie de evenimente desfășurate recent la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, precum și pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înregistrate pe fondul desfășurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional și managerial, care:

– au fost de natură a afecta drepturile cetățenilor;

– au produs consecințe cu privire la aplicarea legii române în mod egal tuturor cetățenilor;

– au adus atingere protecției intereselor statului și credibilității unor instituții și structuri din cadrul MAI;

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close