Uniunea Consiliilor Judeţene: Descentralizarea administrativă este dorită mai mult la Cotroceni decât la Guvern

30 Mar 2009   •   00:45
Uniunea Consiliilor Judeţene: Descentralizarea administrativă este dorită mai mult la Cotroceni decât la Guvern

traian basescu

Preşedintele Uniunii Consiliilor Judeţene din România, Liviu Dragnea, s-a declarat satisfăcut, duminică, de faptul că Traian Băsescu a înţeles importanţa descentralizării administraţiilor locale, adăugând că există o dorinţă mai mare pentru acest demers la Cotroceni decât la nivelul Executivului.

"Avem satisfacţia că preşedintele Traian Băsescu a înţeles importanţa descentralizării şi că şi-a manifestat disponibilitatea pentru susţinerea acestui demers. Am constatat că există mai mare dorinţă de descentralizare a administraţiilor locale la Cotroceni decât la nivelul Executivului", a afirmat, duminică, Liviu Dragnea, la finalul reuniunii de la Buşteni, judeţul Prahova, pe tema descentralizării,.

Dragnea a spus că speră ca într-o lună - două să fie realizată toată legislaţia privind descentralizarea şi aceasta să fie efectiv pusă în practică, scrie Mediafax.

Răspunzând unei întrebări, Liviu Dragnea a spus că această descentralizare se va face etapizat şi va începe la nivelul Ministerelor Educaţiei, Sănătăţii şi Agriculturii.

"Sigur că nu aveam de gând să cerem ca descentralizarea să se facă într-o zi, ci etapizat. Sunt competenţe care se pot transfera imediat, în timp ce altele se pot transfera în etape. Important este să realizăm legislaţia în baza căreia să putem face acest lucru", a spus Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, sâmbătă, la reuniunea cu primarii şi reprezentanţii consiliilor judeţene şi locale, care a avut loc la Buşteni, judeţul Prahova, şi a vorbit, printre altele, despre descentralizarea din educaţie şi sănătate.

Antena3.ro

x close