Antena 3 CNN Actualitate Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor: Nu sunt eu semnatarul acordului ACTA

Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor: Nu sunt eu semnatarul acordului ACTA

Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor: Nu sunt eu semnatarul acordului ACTA
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de N.B.    |    01 Feb 2012   •   23:32

În cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, afirmă că ACTA este un acord care aliniază semnatarii la un anumit standard şi susţine că este bine pentru România să se afle în compania unor ţări ca Statele Unite, Japonia sau Coreea de Nord.

Ministrul nu a realizat gafa pe care a făcut-o invocând statul comunist ca semnatar al ACTA şi a continuat prin a infirma informaţiile conform cărora el ar fi fost cel care a semnat acordul pentru România.

”Aş vrea să fac şi eu o precizare, pentru că au apărut, cum aţi spus dumneavoastră, pe internet informaţii că eu aş fi semnatarul, nu eu am semnat acest acord, el a fost semnat de către un ataşat comercial la Tokyo. Nu sunt semnatarul acestui acord şi 2. ministerul pe care îl conduc este avizator”, a declarat Valerian Vreme.

 


În cadrul unei intervenţii telefonice la Sinteza Zilei, europarlamentarul PNL, Renate Weber, unul dintre contestatarii acordului ACTA, a discutat despre modul în care este tratată semnarea acestuia de către Guvernul României.

Europarlamentarul a relatat că a discutat cu mai mulţi colegi din PE şi reprezentanţi ai Comisiei Europene cu privire la prevederile acestui acord, manifestându-şi convingerea că acesta nu este necesar, Uniunea Europeană având legislaţie suficientă pentru apărarea dreptului de proprietate intelectuală.

Renate Weber s-a declarat uluită de reacţia oficialilor din România. Şeful Executivului nu avea habar de ce acord a fost semnat, iar ministrul Comunicaţiilor, direct implicat în această situaţie, vorbeşte despre contrabandă în cazul unui acord care reglementează contrafacerea.
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close