Antena 3 Actualitate Valeriu Gheorghiță, avertisment despre complicațiile COVID-19 la adolescenții sub 20 de ani

Valeriu Gheorghiță, avertisment despre complicațiile COVID-19 la adolescenții sub 20 de ani

de Adelina Miron    |    12 Aug 2021   •   23:01
Valeriu Gheorghiță, avertisment despre complicațiile COVID-19 la adolescenții sub 20 de ani
Sursa foto: Hepta

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, spune că tinerii sub 20 de ani nevaccinați, în special băieţii, sunt mult mai expuşi riscului de a dezvolta complicaţii cardiace în urma trecerii prin infecţia cu SARS-CoV-2, decât dacă ar fi vaccinați.

"Copiii ştim foarte clar că au un risc mic de a dezvolta forme severe. Vaccinarea, pe de altă parte, aduce beneficii clare şi în cazul copiilor cu vârsta de peste 12 ani prin faptul că poate să reducă riscul anumitor complicaţii inflamatorii, cum este sindromul inflamator multisistemic, cu afectare cardiacă.

Avem deja date care ne arată că cei cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin infecţia cu SARS-CoV-2 au un risc de şase ori mai mare de a dezvolta complicaţii cardiace, în speţă miocardită, comparativ cu riscul care îl asociază vaccinarea.

Deci iată, am putea spune că prin vaccinare putem scădea inclusiv riscul de afectare cardiacă. Atunci când ne gândim dacă vaccinez sau cu copilul şi decid că nu-l vaccinez de teama să nu facă miocardită este o abordare greşită. De ce? Pentru că prin infecţie, prin trecerea prin boală riscul de afectare e mult mai mare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă pentru B1 TV.  

Valeriu Gheorghiță a anunțat organizarea unei campanii de informare prin intermediul școlilor, pentru cunoașterea beneficiilor vaccinării anti-COVID.

"În a doua jumătate a lunii august, cel puţin pentru perspectiva începerii şcolilor, pregătim o campanie de comunicare şi de informare cu sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică împreună cu Inspectoratele judeţene şcolare, respectiv fiecare unitate de învăţământ va avea anumite şedinţe cu părinţii, şedinţe online şi va participa un medic.

Miza este vaccinarea persoanelor tinere eligibile, dar nu în ultimul rând, şi poate mai important, vaccinarea părinţilor şi a bunicilor.”
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close