Antena 3 CNN Actualitate Vasile Bănescu, replică dură pentru ÎPS Teodosie după ce a spus că Putin ”nu e atât de negru”

Vasile Bănescu, replică dură pentru ÎPS Teodosie după ce a spus că Putin ”nu e atât de negru”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a dat o replică dură pentru Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, după ce acesta a precizat că președintele Putin, nu este "atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea".

Vasile Bănescu, replică dură pentru ÎPS Teodosie după ce a spus că Putin ”nu e atât de negru”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Cătălina Buzoianu    |    21 Apr 2022   •   17:42

Declarația despre Vladimir Putin a fost făcută de Arhiepiscopul Tomisului cu câteva zile înainte de începerea războiului din Ucraina.

ÎPS Teodosie a spus despre Putin și Medvedev că au adus foarte multe jertfe și au construit biserici la Muntele Athos și în Ierusalim și că nu ar trebui să fie condamnați, așa cum toată lumea o făcea la momentul respectiv.

ÎPS Teodosie nici acum nu pare să își fi schimbat părerea.

Întrebat într-o conferință de presă dacă și-a schimbat opinia despre Vladimir Putin, ÎPS Teodosie a declarat, în cursul zilei de ieri, că nu vede de ce ar trebui să aibă el o părere. Pe de altă parte, construcțiile bisericilor rămân, nu le-a mitraliat nimeni, așa că nu vede de ce ar trebui ca el să aibă o părere.

Prima reacție la declarațiile lui ÎPS Teodosie au venit imediat din partea lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

”Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putință”, a spus Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR a lăsat să se înțeleagă că Teodosie perseverează în această atitudine, lucru care nu este nici normal și nici nu îl onorează.

Bănescu a mai spus că nu zidurile unor cetăți sau ale unei biserici sunt importante, ci viețile oamenilor din acele biserici sau din acele cetăți sunt mai presus de orice.

×
Subiecte în articol: Vasile Banescu ÎPS Teodosie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close