Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, salută anunțul președintelui Biden privind trimitrea de trupe în Europa de Est

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, salută anunțul președintelui Biden privind trimitrea de trupe în Europa de Est

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a salutat anunţul preşedintelui american, Joe Biden, privind determinarea SUA de a disloca forţe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securităţii şi apărării României.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, salută anunțul președintelui Biden privind trimitrea de trupe în Europa de Est
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Ian 2022   •   09:25

Dîncu a avut joi o discuție telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III.

Între subiectele abordate s-au aflat evoluțiile situației de securitate din regiunea Mării Negre, postura NATO pe flancul estic, respectiv suplimentarea prezenței SUA în regiune.

Cei doi oficiali au discutat, în principal, dezvoltările recente de securitate la nivel regional din perspectiva desfășurărilor masive şi a potențialului ofensiv al Federației Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră.

"Pe acest fond, ministrul român al apărării a subliniat necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților şi de descurajare a acțiunilor agresive.

În acest sens, a fost exprimată necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare și echilibrate în cadrul prezenței Înaintate pe flancul estic al Alianței.

De asemenea, demnitarul român a salutat anunțul președintelui Biden privind determinarea SUA de a disloca forțe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securității şi apărării României", informează Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul Dîncu a apreciat efortul şi implicarea secretarului apărării al SUA în definirea şi asigurarea implementării angajamentului suplimentar al Washington-ului în sprijinul consolidării prezenței aliate în România.

El a reafirmat determinarea țării noastre în privința consolidării Parteneriatului Strategic dintre cele două state și a implementării liniilor de efort agreate în cadrul Foii de parcurs privind cooperarea SUA-România în domeniul apărării, în perioada 2020-2030, menționează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu Joe Biden trupe Europa de Est
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close