Antena 3 CNN Actualitate Vasile Lavric "Mâncătorul de femei", trimis în judecată pentru omor calificat și profanare de morminte

Vasile Lavric "Mâncătorul de femei", trimis în judecată pentru omor calificat și profanare de morminte

Vasile Lavric a fost trimis în judecată, de procurori Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție București, pentru că și-ar fi ucis ultima soție. Ca și în cazul Elodia, cadavrul nu a fost găsit.

Vasile Lavric "Mâncătorul de femei", trimis în judecată pentru omor calificat și profanare de morminte
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2021   •   08:36

Lavric va fi judecat la Tribunalul Suceava pentru omor calificat și pentru profanare de cadavre sau morminte.

În momentul de față, acesta se află în arest preventiv, iar judecătorii vor decide luni dacă judecat va continuă cu e tot în stare de arest, sau va fi pus în libertate. Și asta pentru că marți se împlinesc 180 de zile de când bărbatul a fost reținut.

Detalii explozive din dosarul lui Vasile Lavric "Mâncătorul de femei". Procurorii au descoperit mobilul crimei

Detalii explozive ies la iveală din dosarul lui Vasile Lavric, cunoscut şi sub numele de "Mâncătorul de femei" din Rădăuţi. Procurorii care au îl anchetează au descoperit mobilul crimei, aşa cum se arată în referatul propunerii de arestare.

Potrivit referatului propunerii de arestare, Vasile Lavric ar fi ucis-o pe soţia sa, în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020, după ce s-a "simţit rău" că a aflat de la un vecin că soţia sa ar fi fost o femeie de "moravuri uşoare" în tinereţe, dar şi pentru că o bănuia că vorbea cu alţi bărbaţi pe Facebook, chiar dacă el nu ştia să folosească telefonul mobil şi să verifice discuţiile pe care soţia le-ar fi purtat.

Lavric ar fi aflat de la copii că soţia sa şi-ar fi trimis "inimioare" pe Facebook Messenger, fără să ştie clar cu cine ar fi vorbit femeia

Astfel, în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020, Vasile Lavric ar fi ucis-o pe soţia sa, după un plan bine pus la punct.

"În seara de 10 iunie 2020, după ce a informat membrii de familie că ar avea de prestat un serviciu de tractare la o distanţă mai mare de domiciliu, unde urma să meargă împreună cu Lavric Aurica, inculpatul şi soţia sa au părăsit împreună domiciliul, deplasându-se cu platforma de tractare într-o direcţie necunoscută. În cursul acelei nopţi, inculpatul şi-a ucis soţia şi i-a ascuns cadavrul pentru a evita tragerea la răspundere penală, după care s-a întors singur acasă în cursul dimineţii", se arată în referatul propunerii de arestare.

Procurorii au mai descoperit şi că, în noaptea presupusei crime, Vasile Lavric ar fi scos 3.000 de lei de pe un card care aparţine mamei victimei.

"În 10 iunie 2020, ora 23.38, suma de 3.000 de lei este retrasă de la un bancomat din Rădăuţi, de pe cardul bancar al mamei victimei. Acest card a fost, în ultimele luni, în posesia lui Lavric Vasile, după cum rezultă din analiza coroborată a listingurilor telefonice, a extraselor bancare şi a înregistrărilor din camere de supreveghere video de la bancomat şi evită să menţioneze în declaraţia sa acestui card bancar sau faptul că l-ar fi folosit (...)", au mai arătat procurorii.

"În ceea ce priveşte modul şi mijloacele de săvârşire a infracţiunii de omor, facem trimitere la dificultatea evidentă de a stabili o situaţie de fapt precisă în condiţiile în care cadavrul victimei nu a fost găsit, iar inculpatul, după ce a negat comiterea faptei, s-a prevalat de dreptul la tăcere, furnizând declaraţii fără a accepta întrebări din partea procurorului", se mai arată în document.

"Nu trebuie omis nici impactul periculos pe care ipoteza neluării unor măsuri ferme împotriva persoanelor care comit fapte de acest gen îl poate avea asupra activităţii de prevenţie, întrucât se acreditează ideea eronată că acţiunile menite a ascunde cadavrul umare comiterii unui omor asigură evitarea tragerii la răspundere penală", a mai notat procurorul de caz.

Lui Vasile Lavric, în trecut, i-au mai dispărut în mod misterios o soţie şi două iubite

Aurica Lavric a fost dată dispărută abia pe 4 septembrie, când, citată fiind la un proces, nu a apărut. Şi tot pe 4 septembrie, a fost dată şi în urmărire internaţională. La 3 luni de la dispariţie. Şi chiar şi aşa, anchetatorii îl saltă pe Lavric abia la începutul lunii decembrie. Pe 3 decembrie, bărbatul dă prima declaraţie, înregistrată audio-video, în dosarul în care-l şi reţin pentru omor:

”Acuzaţia este nefondată. În primul rând ştiam că soţia mea urmează să plece de acasă, având în vedere că aveam nişte găuri la bănci şi avem rude în străinătate. Ea mi-a lăsat, când a plecat, bani pentru a cumpăra lemne de foc, cartofi şi să achit băncile, să le ţin la zi. De asta mi-a lăsat şi buletinul. Ea a mers cu paşaportul numai. (...) Soţia mea mi-a spus, înainte de a pleca, să cumpăr barabule, lemne, să plătesc ratele la bănci. A plecat într-o dimineaţă, în urmă cu aproximativ 4 luni jumate. Nu pot să precizez ziua din săptămâna când a plecat, nici luna”.  

Atât în declaraţia dată în faţa anchetatorilor, cât şi în scrisoare, Vasile Lavric îşi explică nevinovăţia şi chiar îi ceartă pe poliţişti şi procurori că nu fac nimic pentru a-i găsi nevasta: ”Solicit încă o dată ca aceşti poliţişti şi anchetatori să-şi facă datoria de a-mi căuta soţia Lavric Aurica, de a o aduce în cercul nostru, de a elucida cazul. (...) Nu sunt vinovat de aceste acuzaţii de omor şi nu sunt probe asupra mea. Îmi aduce acuzaţii foarte grave, mie şi familiei mele, DIN CAUZA NEPUTINŢEI ANCHETATORILOR”.

În 1995 au început dispariţiile

Una dintre surorile soţiei de la acea vreme, Iuliana Iordache, a dispărut fără urmă. Mama fetei declara la acea vreme că Iuliana ar fi fost văzută ultima dată, în timp ce urca în microbuzul lui Vasile Lavric. Şi de-atunci, nimeni nu mai ştie nimic de ea.

10 ani mai târziu dispare şi soţia, Nicoleta Lavric, la 5 zile după ce depune actele de divorţ. Femeia aflase că soţul are o relaţie cu una dintre surorile sale. La aproape două luni distanţă, dispare şi sora cu care o înşela pe Nicoleta, Ramona Iordache. La toate aceste dispariţii se mai adaugă alte două morţi misterioase: prima soţie a lui Lavric moare într-un accident de maşină în 1979, după ce divorţează de acesta. Iar a doua soţie, Cristina, face infarct la 23 de ani.

Niciodată, Vasile Lavric nu fost condamnat pentru moartea vreuneia dintre cele 6 femei. În 2015, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor.

În prezent, Vasile Lavric este acuzat de omor. Ar fi încercat să o omoare pe cea de-a treia soţie cu un ciocan. Dar, fapta este cercetată abia după dispariţia femeii. Adică în 2014. Practic, la acel moment, procurorii aveau 3 dispariţii şi nicio probă. Un certificat medical în care se arăta ca în anul 2000, cu 5 ani înainte ca ea să se evapore pur şi simplu, Nicoleta Lavric a fost internată la spital după ce a fost lovită în cap cu un ciocan. A fost singura probă obţinută vreodată împotriva lui Lavric, în cazul dispariţiilor şi a morţilor.

În 1976, când avea 18 ani, a fost condamnat pentru viol la 3 ani de închisoare cu executare

Acum, el este acuzat de omor, violenţă în familie şi profanare de cadavre. Omul susţine în continuare că este nevinovat, iar anchetatorii sunt obligaţi să adune probe atât în acuzarea sa, dar şi în apărarea sa. Şi sunt obligaţi să afle ce s-a întâmplat atât cu ultima femeie care a dispărut, dar şi cu celelalte. 

Vasile Lavric are 62 de ani, este mecanic auto. Are 9 copii cu 5 femei şi până la o condamnare definitivă, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close