Antena 3 CNN Actualitate Criza de la Romaero se adâncește. Verificările la avioanele civile au fost suspendate

Criza de la Romaero se adâncește. Verificările la avioanele civile au fost suspendate

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunţat că verificările la avioanele civile, făcute de personal Romaero au fost suspendate.

Criza de la Romaero se adâncește. Verificările la avioanele civile au fost suspendate
Sursa foto: Agerpres
de Cristi Popovici    |    16 Oct 2022   •   16:40

Autoritatea Aeronautica Civilă a venit cu lămuriri după ce, ieri, mai mulţi angajați ai Romaero, companie de stat care se ocupă cu mentenanța avioanelor, au acuzat, într-o scrisoare deschisă, că serviciile de reparații sunt făcute de oameni fără calificare, iar asta pune în pericol viaţa pasagerilor.

Reprezentanții Autorităţii Aeronautice spun că au suspendat dreptul Romaero de a mai repara avioane civile, din cauza lipsei de personal la departamentul de calitate.

Autoritatea Aeronautică nu agreează transformarea unor nemulțumiri ale angajaților/foștilor angajați Romaero, într-o situație care ar putea crea panică în rândul pasagerilor – se menționează într-un mesaj al reprezentanților companiei.

Aşadar, criza de la Romaero se adâncește. Salariile angajaților nu ar mai fi fost plătite de patru luni, iar din februarie, jumătate din angajați şi-ar fi dat demisia.

Până la suspendarea dreptului de a efectua reparații, Romaero avea contracte de mentenanță de 5 milioane de euro cu mai multe companii, printre care şi cele care efectuează zboruri low cost.

×
Subiecte în articol: Romaero aeronave avioane
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close