Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru bucureşteni! Primarul Daniel Băluţă anunţă metrou în zona Giurgiului-Luică-Progresul

Veste bună pentru bucureşteni! Primarul Daniel Băluţă anunţă metrou în zona Giurgiului-Luică-Progresul

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, anunţat, vineri, că se va construi o nouă staţie de metrou. Este vorba despre o nouă linie de metrou în zona Giurgiului-Luică-Progresul. Primarul a precizat că proiectul este abia la început.

Veste bună pentru bucureşteni! Primarul Daniel Băluţă anunţă metrou în zona Giurgiului-Luică-Progresul
Sursa foto: Daniel Băluță/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    13 Noi 2020   •   12:00

Daniel Băluţă a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook. Edilul a primit informația de la Ministerul Lucrărilor Publice și a anunțat că va sprijini proiectul.

''E vineri și întâmpinăm weekendul cu o veste excelentă! Vom avea metrou și în zona Giurgiului-Luică-Progresul!
Anunțul vine de la Ministerul Lucărilor Publice și înseamnă, în mod clar, o accelerare a dezvoltării  sectorului nostru. Va crește valoarea proprietăților, vor apărea oportunități noi de afaceri, se vor creea locuri de muncă bine plătite, ceea ce înseamnă creșterea nivelului de trai al locuitorilor sectorului 4. 

E drept, proiectul este încă la început, însă îl voi sprijini cu toate puterile și mă voi implica activ în tot ce înseamnă realizarea acestuia. 
Potrivit primelor informații, noua linie de metrou care va traversa și sectorul 4 va avea o lungime de 11,94 km, cu 13 staţii + 1 existentă (Gara de Nord) şi un depou (Progresul), capacitatea de transport estimată fiind de aproximativ 50.000 călători pe oră şi sens'', a anunţat Daniel Băluţă.

Astfel, noua linie de metrou care va traversa și Sectorul 4 va avea o lungime de 11,94 km, 13 staţii, plus cea existentă în Gara de Nord, și un depou la Progresul.

Experții estimează că noul metrou va avea capacitatea de transport de aproximativ 50.000 călători pe oră şi sens.

×
Subiecte în articol: Daniel Băluţă metrou
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close