Antena 3 Actualitate Veste bună pentru bucureşteni! Lucrările la staţia de epurare de la Glina sunt aproape gata

Veste bună pentru bucureşteni! Lucrările la staţia de epurare de la Glina sunt aproape gata

de Redacția Antena 3    |    29 Iun 2020   •   20:55
Veste bună pentru bucureşteni! Lucrările la staţia de epurare de la Glina sunt aproape gata
Sursa foto: Antena 3

Lucrările pe cel mai mare şantier de mediu din sud-estul Europei sunt aproape de finalizare. Vorbim despre staţia de epurare de la Glina, vizitată astăzi de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Proiectul finanţat din fonduri europene are un rol esenţial atât pentru bucureşteni, căci vor respira un aer mai curat, cât şi în privinţa îmbunătăţirii calităţii mediului.

Lucările la cel mai mare proiect de mediu din ţară sunt aproape de final.

''Ne aflăm pe cel mai mare şantier de mediu din sud-estul Europei. Este vorba despre staţia de epurare a apelor uzate şi incineratorul de nămol din zona Glina care vor deservi atât pe ceăţenii din Municipiul Bucureşti, cât şi pe cei din zona limitrofă şi mă refer la judeţul Ilfov. Iată că se munceşte de peste un an si jumătate în această zonă, inclusiv acum la 34 de grade.

Nu s-a făcut pauză nici pe perioada stării de urgenţă. Incineratorul de nămol este gata în proporţie de 85-90%, deci ritumul a fost unul foarte aler. Este un proiect pe fonduri europene,  suma totală a investiţiei este de aproape 400 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile, 230 de milioane de euro. Restul, o sumă considerabilă fiind acoperită de către Primăria Municipiului Bucureşti '', a declarat Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea statie de epurare glina

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close