Antena 3 CNN Actualitate Veste importantă pentru credincioșii ortodocși

Veste importantă pentru credincioșii ortodocși

Veste importantă pentru credincioșii ortodocși
11 Iul 2015   •   15:42

Duminică, 12 iulie 2015, Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului își serbează unul dintre cele trei hramuri și anume Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos, scrie basilica.ro.

La inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost așezată spre închinare o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului - Prodromița de la Schitul românesc Prodrumu din Sfântul Munte Athos.

Copia Icoanei Maicii Domnului - Prodromița de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este o reproduce fidelă, în mărime naturală, a celei de la Sfântul Munte Athos, atât în ceea ce privește reprezentarea, cât și ferecătura ei, spre deosebire de alte copii ale acestei icoane. Astfel, după modelul original al icoanei Maicii Domnului - Prodromița, frecătura icoanei de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este din argint, aurită pe alocuri, iar coroanele Maicii Domnului și Mântuitorului Hristos sunt ornamentate cu pietre semiprețioase. Icoana a fost realiză în Grecia, în anul 2011 și a fost sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în data de 24 octombrie 2011, la sfințirea Paraclisului, cu prilejul aducerii la București a Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României (24-28 octombrie 2011).

×
Subiecte în articol: sarbatoare
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close