Antena 3 CNN Actualitate Vești bune de la Gabriela Firea! Ce se va întâmpla cu spitalele din Capitală?

Vești bune de la Gabriela Firea! Ce se va întâmpla cu spitalele din Capitală?

Gabriela Firea a anunțat, pe o rețea socială, că primul spital digitalizat din București este Spitalul Clinic Colentina. Potrivit acesteia, digitalizarea va contribui la debirocratizare si va facilita accesul la informații în timp real cu privire la gradul de ocupare a spitalelor, consumul de materiale sanitare, medicamente și starea de sănătate a pacienților internați.

Vești bune de la Gabriela Firea! Ce se va întâmpla cu spitalele din Capitală?
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    19 Iun 2020   •   11:32

”Digitalizarea tuturor celor 19 spitale de care ne ocupam, printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate. Primul spital digitalizat va fi Spitalul Clinic Colentina.

· Digitalizarea prin sistemul informatic integrat de e-sănătate a celor 19 spitale administrate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, va contribui la debirocratizare si va facilita accesul la informații în timp real cu privire la gradul de ocupare a spitalelor, consumul de materiale sanitare, medicamente, starea de sănătate a pacienților internați, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt.

· Beneficii: Calitatea serviciilor medicale din aceste spitale va fi imbunatatita, prin automatizarea/eficientizarea fluxurilor medicale, siguranța datelor pacienților, telemedicina / asistenta medicala la distanta / second opinion și interconectare.

· De asemenea, digitalizarea va ajuta personalul medical să monitorizeze pacienții și să pună la dispoziție datele medicale la distanță, atât în interiorul spitalului, cât și în exterior, devenind un suport real în monitorizarea stării de sănătate a pacienților, dar și în implementarea și coordonarea planului de tratament.

· Avand in vedere contextul epidemiologic de COVID – 19, digitalizarea este cu atât mai oportună cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital pentru a diminua riscul de contaminare.

· Costurile programului pilot vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate și a unei analize cost beneficiu”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea spitale digitalizate

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close