Antena 3 CNN Actualitate Veşti bune pentru români! Preţul energiei va scădea din iulie: "Va veni o economie în factură"

Veşti bune pentru români! Preţul energiei va scădea din iulie: "Va veni o economie în factură"

Veşti bune pentru români! Preţul energiei va scădea din iulie: "Va veni o economie în factură"
18 Iun 2014   •   12:40

Prețul reglementat al energiei electrice va scădea din iulie 2014, după ce, timp de șase luni, componenta de certificate verzi a fost plătită de două ori de consumatorii finali, a declarat, miercuri, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, prezent la o conferință prilejuită de lansarea Asociației Române de Biomasă și Biogaz, conform AGERPRES.
"Pe zona pe care o coordonez, va veni o economie în factură', a spus Calotă.

Întrebat dacă va fi o ieftinire semnificativă, el a precizat că o decizie finală privind procentul de reducere va fi luată în ședința Comitetului de Reglementare din perioada următoare.

"Autoritatea face o evaluare și o regularizare de două ori pe an. Din nefericire, anul 2012 a fost unul special, precum bine știți, când Autoritatea s-a reorganizat. Eu nu caut scuze și nu scuz. Este, până la urmă, o greșeală — în primul rând una de comunicare și mai ales în urmărirea mai atentă a operatorilor de distribuție și furnizare în relația cu consumatorul final', a adăugat oficialul ANRE.

Întrebat cine este vinovat de situația creată, el nu a răspuns.

Calotă a mai spus că au fost mai multe cifre vehiculate, întrucât, simultan cu regularizarea impactului certificatelor verzi, trebuia făcută și o regularizare pe costul de energie reglementată pe care furnizorii au fost nevoiți să o cumpere din surse mai scumpe, în momentele când Hidroelectrica era în situație de forță majoră.

În opinia sa, facturile ar trebui simplificate, astfel încât să conțină informații relevante pentru consumatori.



×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close