Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste pentru Elena Udrea. Cum vrea Fiscul să o lase săracă

Vești proaste pentru Elena Udrea. Cum vrea Fiscul să o lase săracă

Vești proaste pentru Elena Udrea. Cum vrea Fiscul să o lase săracă
02 Mar 2019   •   22:32

Fiscul cere executarea silită a averii Elenei Udrea și solicită judecătorilor să stabilească un curator fiscal pentru bunurile fostului ministru al turismului, aflat încă în Costa Rica.

Citește și: Lovitură cruntă. Milionari români executați silit

Elena Udrea însă contraatacă prin avocatul său, care susține că odată cu întreruprea executării pedepsei în cazul Elenei Udrea ar trebui întreruptă orice acțiune îndreptată împotriva sa în baza deciziei de condamnare.

"Nu este corect. ANAF-ul la ora aceasta săvârșește un abuz, pentru că la ora actuală pentru că ei nu mai au un titlu executoriu ca să pună în executare și să valorifice bunurile aflate în proprietatea Elenei Udrea.

În momentul în care decizia de condamnare și, implicit, de confiscare a unor sume de bani, a fost supendată de Înalta Curte, ANAF-ul ar trebui să considere ca și când nu ar exista o decizie.

Ei spun că doar suspendă executarea și că în cazul în care soluția dată în contestația în anulare ar fi una nefavorabilă, s-ar ajunge tot la o decizie de condamnare, de la momentul respectiv să continue executarea, ceea ce este greșit", a spus Veronel Rădulescu, într-un interviu pentru emisiunea "Se întâmplă în România", cu Sabina Iosub.

Avocatul susține că ANAF ar fi trebuit să renunțe la decizia de executare silită și că probabil instituția speră ca după judecarea contestației în anulare și rejudecarea apelului în cazul Elenei Udrea instanța să mențină decizia de condamnare și implicit de confiscare a unei sume de bani.

Potrivit avocatului Veronel Rădulescu, în cazul Elenei Udrea instanța a cerut recuperarea unui prejudiciu care se ridică la aproximativ 1.800.000 de euro.

"Celelalte sume pe care instanța a dispus că trebuie să fie plătite sunt către niște denunțători. O sumă de 600.000 către un denunțător și una de 300.000 către un alt denunțător", a precizat Rădulescu.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close