Antena 3 CNN Actualitate Vezi aici ce surse foloseşte Comisia Europeană pentru MCV

Vezi aici ce surse foloseşte Comisia Europeană pentru MCV

Vezi aici ce surse foloseşte Comisia Europeană pentru MCV
Sursa foto: Foto: europa.eu
de S.T.    |    01 Feb 2013   •   15:59
Comisia Europeană a răspuns solicitării Antenei 3 privind sursele folosite de comisie în raportul MCV. Potrivit unui document semnat de purtătorul de cuvânt al C.E., aceasta foloseşte toate sursele disponibile, atât instituţii ale statului, cât şi mediul academic sau organizaţii neguvernamentale.

Printre instituţiile enumerate se află Ministerul Justiţiei, Parlamentul, Curtea Constituţională sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, Comisia foloseşte în raport documente de la CSM, Ministerul Public, DNA şi Agenţia Naţională de Integritate.

Într-o declaraţie dată astăzi, Mark Gray a refuzat să spună de unde anume a plecat eroare privind numărul miniştrilor cercetaţi penal.

La numai o zi de la publicarea raportului MCV pentru România, Comisia Europeană a revenit asupra afirmaţiilor şi a rectificat datele din document, spunând că este vorba despre doi miniştri penali, şi nu trei.

"Am modificat textul în acest mod pentru a evita ambiguităţile. Sunt doi miniştri care au fost efectiv puşi sub urmărire penală, acestea fiind cazuri confirmate", a afirmat, joi, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.

Citeşte şi:

Comisia Europeană a modificat raportul MCV: Sunt doi miniştri penali în Guvern, nu trei

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close