Antena 3 CNN Actualitate Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina: "Avem un singur medic infecţionist. Nu mai sunt locuri libere la ATI"

Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina: "Avem un singur medic infecţionist. Nu mai sunt locuri libere la ATI"

În secţiile de Terapie Intensivă viaţa pacienţilor atârnă de un fir de aţă. Medicii infecţionişti vorbesc despre o explozie iminentă a deceselor. Avem judeţe cu zero sau cel mult cinci paturi libere în secţiile ATI. Directorul medical al Spitalului Colentina a precizat pentru Antena 3 care este situaţia în acest moment în unitatea medicală pe care o conduce.

Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina: "Avem un singur medic infecţionist. Nu mai sunt locuri libere la ATI"
de Claudia Popovici    |    25 Oct 2020   •   13:20

Soluţiile pe care premierul Ludovic Orban a spus, sâmbătă, că le-a găsit pentru creşterea capacităţii de internare în spitalele din România, întărzie să apară.În replică, medicii infecţionişti atrag atenţia că starea de sănătate a bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus se agravează în aşteptarea unui loc liber la ATI.

Multi dintre bolnavi, inclusiv copii, sunt refuzaţi de medici care nu pot face transferul la ATI din cauza lipsei de paturi şi bolnavii riscă să piardă lupta cu boala. 

Spitalul Colentina a devenit unitate medicală suport COVID-19

 "Nu contează atăt de mult numărul de paturi, cât personalul care are grijă de aceşti pacienţi. Avem în prezent 150 de pacienţi internaţi şi pentru noi, este foarte important, criteriile de internare”, a spus pentru Antena 3, Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina.

Spitalul Colentina are în funcţiune o centrală telefonică activă 24 din 24 de ore prin care se pot primi solicitări

"Noi raportăm în fiecare zi la CNCCI, Comandamentul Central, numărul de paturi libere pe diverse specialităţi. Telefoanele care vin spre spitalul Colentina, prin centrala telefonică, care funcţionează 24 de ore din 24 şi se pot accesa medicii de gardă pe fiecare specialitate”, a mai spus Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina.

Incident la Spitalul Colentina

„Vineri am avut un mic incident. Am admis 6 salvări în acelaşi timp venite pentru alte secţii şi de fapt toate aveau nevoie de ATI” a mai spus Victor Cauni.

Managerul Spitalului Colentina confirmă că în acest moment nu mai e niciun loc liber la ATI şi la secţiile de pneumologie şi gastroenterologie

„Indiferent de numărul de locuri, dacă pacientul vine cu o patologie mult agravată tot de ATI, în final, are nevoie”, a mai precizat Victor Cauni pentru Antena 3.

Spitalul Colentina are deficit de personal

"Medici specialişti avem dar nu suficienţi. Mai avem nevoie de circa 6 medici specialişti pentru că avem un spital pavilionar. Iar o secţie ATI, am reuşit cu ajutorul ASSMB-ului să mutăm o nouă linie de gardă, dar fiind spital pavilionar, vă daţi seama că nu se pot plimba medicii noaptea, să fie permanent în pavilioane, trebuie să avem o gardă pe ATI în fiecare din cele 3 secţii", a mai spus Victor Cauni.

Întrebat de jurnalistul Antena 3 câţi medici infecţionişti are Spitalul Colentina, Victor Cauni a răspuns: "Medici infecţionişti avem unul singur. Pneumolog avem 4 medici şi avem 3 medici într-o specialitate unică la noi, boli infecto-parazitare. Am reuşit să cuplăm toate aceste trei specialităţi şi să asigurăm astfel supervizarea tratamentului, în ceea ce implică infecţia virală, pentru a asigura calitate în actul medical al pacientului".

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close