Antena 3 CNN Actualitate Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar: ”O să aflați despre ce este vorba!”

Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar: ”O să aflați despre ce este vorba!”

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, a fost plasat sub control judiciar, în urmă cu foarte puțin timp, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN.

de Laura Dinu    |    31 Ian 2023   •   10:39

Acesta a fost dus la Direcția Națională Anticorupție în această dimineață, alături de fiul său, Alex Pițurcă, și de șeful Romarm.

Fostul selecționer a declarat că nu are niciun amestec în această afacere: ”O să aflați despre ce este vorba!”, a declarat Pițurcă, fără să dea alte detalii. 

Va reamintim că fostul selecționer Victor Piţurcă a fost reținut ieri de procurorii DNA, într-un dosar privind cumpărarea de măști de protecție în timpul pandemiei. Alături de el, suspect în dosar este și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu, care a fost și el reținut de anchetatori. 

Gabriel Țuțu este acuzat de procurorii DNA că a cumpărat de la Victor Pițurcă și de la alte firme 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție în timpul pandemiei, însă aceste utilaje, pe care ar fi plătit peste 8 milioane de lei aproximativ din bugetul Romarm, nu ar fi fost folosite niciodată, pentru că ele nu au fost conforme. Potrivit procurorilor DNA, Victor Pițurcă ar fi vândut către MApN mai multe măști de protecție în timpul pandemiei, cu ajutorul influenței lui Gabriel Țuțu. Directorul Romarm ar fi încercat să-și introducă în acest circuit comercial un alt prieten, care ar fi obținut la rândul lui un profit de 40 % din toate acțiunile acestui grup. 

Este vorba despre un profit sub formă de consultanță, o consultanță fictivă care nu ar fi fost realizată niciodată.

În trecut, Piţurcă a fost condamnat în Dosarul Valiza, după ce a fost prins că a mințit pentru Gigi Becali. În 2013, el a luat un an cu suspendare în acest dosar. 

Romarm este compania de stat, care, la începutul pandemiei de Covid-19 în România, se angaja să producă măști de protecție pentru populație. 

Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, a anunțat luni Ministerul Economiei, după ce procurorii au dispus reținerea directorului general Gabriel Țuțu. 

Ministerul Economiei precizează, într-un comunicat, că nu comentează faptele pentru care este cercetat directorul general. 

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close