Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Alimentarea cu gaz se reia pe celelalte scări ale blocului din Călăraşi, ancheta continuă

Victor Ponta: Alimentarea cu gaz se reia pe celelalte scări ale blocului din Călăraşi, ancheta continuă

Victor Ponta: Alimentarea cu gaz se reia pe celelalte scări ale blocului din Călăraşi, ancheta continuă
de M.T.    |    27 Dec 2013   •   13:38

Alimentarea cu gaz a celorlalte scări din blocul din Călăraşi afectat de explozie va fi reluată în cursul zilei de vineri, iar locatarii vor putea reveni în locuinţe, a anunţat, vineri, premierul Victor Ponta.

De asemenea, primul ministru a precizat că ancheta în privinţa exploziei va fi coordonată în continuare de procuror, urmând ca decizia să aparţină magistratului.

„Când este o anchetă penală, toată coordonarea aparţine procurorului, iar toate instituţiile guvernamentale vor pune la dispoziţie date tehnice, însă decizia aparţine magistratului, la momentul finalizării anchetei”, a spus Ponta, la finalul discuţiei cu vicepremierul Gabriel Oprea.

„Vicepremierul Oprea a fost la Călăraşi pentru a asigura coordonarea instituţiilor guvernamentale cu atribuţii în ceea ce priveşte analizarea situaţiei în urma exploziei de acolo şi ajutorarea persoanelor afectate”, a spus premierul.

„Toate instituţiile, atât cele guvernamentale, cât şi cele locale, sunt în dispozitiv, şi-au făcut datoria şi şi-o vor face în continuare. Vreau să vă asigur de faptul că, pe toată durata sărbătorilor, până pe 6 ianuarie, vom avea la Guvern unul dintre vicepremieri. Vor funcţiona normal toate instituţiile care trebuie să intervină pentru situaţii de urgenţă”, a adăugat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a prezentat condoleanţe pentru persoana decedată în urma exploziei din Călăraşi şi a dat asigurări că „pe plan local se vor lua toate măsurile pentru sprijinirea familiilor care au avut de suferit”.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Gabriel Oprea ancheta
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close