Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Pro România și PNL, aliați în anumite județe

Victor Ponta: Pro România și PNL, aliați în anumite județe

Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL i-a propus să se „alieze” pentru a forma majorități în consilii județene, consilii locale și în municipii. Liderul Pro România a precizat că aceste alianțe vor fi posibile "de la caz la caz".

Victor Ponta: Pro România și PNL, aliați în anumite județe
de Gabriel Dano    |    07 Oct 2020   •   23:41

„După ce doamna Firea a spus că PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, domnul Ciolacu mi-au cerut să ne aliem. Nu înainte, acum după locale, să constituim majorități în diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu Pro România, sau nu.

Și cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia, sau unde nu. În cele mai multe, nu!", a spus Victor Ponta, la Digi24.

PNL a aprobat alianţa cu PMP. Protocolul va fi valabil în toată ţara

PNL a aprobat protocolul de colaborare în plan local cu PMP. Cele două partide vor colabora în consiliile din toată ţara pentru a pune în aplicare planurile de dezvoltare locală.

„În cadrul Biroului Executiv am votat şi ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. După cum bine ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL, face parte din aceeaşi familie politică a Partidului Popular European. Am luat decizia ca în toate consiliile locale şi consiliile judeţene să avem un protocol de colaborare în primul rând pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, pentru a pune în aplicare promisiunile pe care le-am avut, ambele partide, în campania electorală”, a declarat Robert Sighiartău.

Obiectivul partidului este câştigarea alegerilor parlamentare din decembrie. iar discuţiile despre eventualele coaliţii pentru formarea unei majorităţi în Parlament vor avea loc după scrutin, a mai precizat Robert Sighiartău.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close