Antena 3 CNN Actualitate Videanu ameninţă o jurnalistă de la Antena 3 că va plăti în instanţă pentru "aprecierile sale", după ce fostul ministru este suspectat de subminarea economiei naţionale

Videanu ameninţă o jurnalistă de la Antena 3 că va plăti în instanţă pentru "aprecierile sale", după ce fostul ministru este suspectat de subminarea economiei naţionale

Videanu ameninţă o jurnalistă de la Antena 3 că va plăti în instanţă pentru "aprecierile sale", după ce fostul ministru este suspectat de subminarea economiei naţionale
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Feb 2012   •   11:03

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, suspectat de subminarea economiei naţionale, a atenţionat o jurnalistă de la Antena 3 că va plăti în instanţă pentru "aprecierile" pe care le-a făcut la adresa lui.

"Obrăznicia dvs nu are limite. O să plătiţi în instanţă. V-aţi grăbit să faceţi aprecieri la mine şi o să plătiţi şi o să ne vedem în instanţă", i-a spus Adriean Videanu, ziaristei Oana Stancu, atunci când a fost întrebat şi de situaţia de la Electrica.

Adriean Videanu susţine că a făcut un bine României când a dat gaze mai ieftine companiei deţinute de Ioan Niculae. Videanu susţine că în acel moment nu avea informaţii că Interagro avea datorii la stat şi neagă faptul că prietenia cu Ioan Niculae l-ar fi ajutat pe acesta să primească facilităţi fiscale.

Acum, fostul ministru al Economiei este suspectat de subminarea economiei naţionale în dosarul Romgaz. Mai exact, procurorii DIICOT susţin că fostul demnitar ar fi sprijinit grupul lui Ioan Niculae şi l-ar fi ajutat să obţină gaz din producţia internă a statului.

"Toate aceste facilităţi şi susţineri ale interesului Interagro au fost girate de Videanu Adriean în condiţiile în care datoriile societăţii către Romgaz pentru gazul livrat şi neachitat erau la 1 ianuarie 2010 de 541.138.399 de lei şi acestea au continuat să crească."

Fostul Ministru al Economiei susţine că facilităţile s-au dat pe baza unui memorandum al tuturor consumatorilor şi nu au fost special acordate pentru societatea lui Ioan Nicolae.

"Nu făceam bine, ci foarte bine prin acea ordonanţă de urgenţă", a declarat fost ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Până în prezent, procurorii DIICOT nu au început urmărirea penală faţă de Adriean Videanu. Pentru a începe cercetarea penală, procurorii ar trebui să ceară avizul Parlamentului.

 




×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close