Antena 3 CNN Actualitate "Viitorul război și apărarea Europei" a lui Ben Hodges, lansat în marja conferinţei Black Sea and Balkans Security Forum

"Viitorul război și apărarea Europei" a lui Ben Hodges, lansat în marja conferinţei Black Sea and Balkans Security Forum

"Viitorul război şi apărarea Europei" este volumul lansat de New Strategy Center în marja conferinţei Black Sea and Balkans Security Forum 2022. Evenimentul de lansare a cărţii a avut loc în prezenţa unuia dintre autori, generalul-locotenent Ben Hodges, fostul comandant al trupelor americane în Europa.

"Viitorul război și apărarea Europei" a lui Ben Hodges, lansat în marja conferinţei Black Sea and Balkans Security Forum
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    02 Sep 2022   •   14:53

"Viitorul război și apărarea Europei" este volumul semnat de generalii Ben Hodges, John R. Allen și profesorul Julian Lindley-French care integrează elemente de istorie, strategie, politică și tehnologie.

Cartea reprezintă o analiză de actualitate a noii realități strategice subliniind că atât Europa, cât și aliații săi, se confruntă în prezent cu o serie de provocări si crize precum pandemia de Covid-19 și, mai recent, de invazia Rusiei în Ucraina. Toate au lăsat Europa mai vulnerabilă.

"România, Polonia, Germania, SUA, Marea Britanie, cu toţii trebuie să investim şi să avem suficient armament, rachete, de toate. E dureros. Şi e nevoie de transport să ne putem mişca.

Partea mea favorită este în capitolul al 2-lea în care sunt 20 de lecţii, 20 de lucruri specifice care trebuie făcute. Aşadar chiar dacă nu citeşti nimic altceva mergi la capitolul al 2 le-a unde gaseşti 4-5 lucruri care ar putea să fie utile.", a povestit generalul Ben Hodges.

"Amatorii vorbesc tot timpul despre strategie pe când de fapt este foarte importantă logistica.

E o carte care nu face diplomație, este o carte care încearcă să spună adevărul, și un adevăr destul de crud. Europa s-a complăcut câteva decenii în a simula o politică de apărare comună, în a avea iluzia că are o înzestrare și o politică comună de apărare", a afirmat Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

Cartea este potrivită pentru toți cei interesați de evoluțiile din sfera relațiilor internaționale, din domeniul apărării sau de modul în care noile amenințări ne pot afecta viețile.

"Cartea nu numai ca e adevărata dar pentru militari și vă recomand să o citiți este ca un regulament ceea ce trebuie să facem pregătind planurile viitoare.

Volumul surprinde dinamica geostrategică din perioada post Covid-19, o pandemie care nu numai că a adâncit crevasele între societățile occidentale dar a potențat disonanța strategica a marilor actori planetari", a declarat șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

Volumul a fost lansat de New Strategy Center în marja conferinței Black Sea and Balkans Security Forum 2022, fiind cea mai importantă conferință de apărare și securitate din România având în vedere nivelul de participare.

Printre invitați se numără diplomați, generali activi și în retragere sau analiști din spațiul NATO.

În cadrul conferinței Black Sea and Balkans Security Forum 2022, colegul nostru Radu Tudor va modera un panel. Antena 3 este partener media al evenimentului. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close