Antena 3 CNN Actualitate Vîntu şi-a pus piciorul în ghips cu o zi înaintea unor audieri în dosarul UCM Reşiţa

Vîntu şi-a pus piciorul în ghips cu o zi înaintea unor audieri în dosarul UCM Reşiţa

Vîntu şi-a pus piciorul în ghips cu o zi înaintea unor audieri în dosarul UCM Reşiţa
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Ian 2011   •   15:36

Sorin Ovidiu Vîntu şi-a pus piciorul în ghips cu o zi înainte să se prezinte la noi audieri. Nu în dosarul legat de Nicoale Popa, ci în dosarul UCM Reşiţa. Cel puţin asta susţin surse din rândul avocaţilor, citate în exclusivitate de TVR. În acest dosar sunt puşi sub învinuire senatorul democrat-liberal Mircea Banias şi fostul director al Direcţiei Domenii Portuare, Eugen Bogatu.

Potrivit postului public de televiziune, procurorii DNA vor să lămurească de ce libanezul Said Baaklini, arestat pentru rambursarea ilegală de TVA de 60 de milioane de euro, l-a vizitat pe Vîntu de două ori chiar în ziua în care a fugit din ţară. Mai exact, pe 27 noimebrie 2010.

Procurorii au interceptat şi o convorbire dintre Baaklini şi Vîntu din acea zi:

Baaklini: Sorine, merg pe vaianta mea!
Vantu: Bine!

Potrivit surselor citate de televiziunea publică, Baaklini a fugit din ţară după discuţia cu Vîntu. Acesta a fost însă reţinut în Bulgaria şi adus în România la sfârşitul lunii decembrie.

În declaraţia dată procurorilor, Said Baaklini a precizat că discuţiile cu Vîntu din ziua fugii sale vizau de fapt cumpărarea blocului Gelsor de la omul de afaceri. Libanezul susţine că i-a oferit lui Vîntu două milioane de euro pentru imobil, însă omul de afaceri a cerut cinci milioane.

Potrivit postului public de televiziune, procurorii vor să afle şi versiunea lui Vîntu, motiv pentru care l-au chemat la DNA marţi dimineaţă. Luni după-amiază, însă, Vîntu s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi şi-a pus piciorul în ghips. Potrivit actelor medicale, omul de afaceri are triplă fractură de rotulă şi nu este transportabil.


×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu audieri UCM Resita
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close