Antena 3 CNN Actualitate Violeta Alexandru, despre situația muncitorilor din Sri Lanka: Niciunul nu a dorit să se întoarcă acasă

Violeta Alexandru, despre situația muncitorilor din Sri Lanka: Niciunul nu a dorit să se întoarcă acasă

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus că niciunul dintre cei 36 de muncitori din Sri Lanka nu dorește să revină acasă. De asemenea, ministrul a mai spus că au fost descoperite nereguli în urma verificărilor, una dintre ele fiind faptul că DSP nu le-a explicat în ce condiții pot fi carantinați.

Violeta Alexandru, despre situația muncitorilor din Sri Lanka: Niciunul nu a dorit să se întoarcă acasă
Sursa foto: Hepta
25 Mai 2020   •   17:54

36 de muncitori din Sri Lanka, angajați la o fabrică din Botoșani, au fost concediați și au ajuns duminică seara pe aeroportul Otopeni, de unde ar fi vrut să se întoarcă acasă. La aeroport au descoperit că nu exista niciun zbor pentru ei.

„Niciunul nu a dorit să se întoarcă în Sri Lanka și mi-au cerut să îi sprijin prin găsirea altor soluții. Sunt dispuși să se împartă în grupe mai mici. Nu doresc să se întoarcă la firma la care au lucrat. A fost făcută o primă verificare unde rezultă nereguli în contractele de muncă, absență la locul de muncă. DSP nu le-a explicat în ce condiții pot fi carantinați. Nici supervizorul pe care firma îl avea n-a făcut-o. Intrând în panică nu s-au mai prezentat la serviciu și angajatorul le-a desfăcut contractul de munca. Nu e o decizie pe care eu o susțin. Au existat și comentarii legate și de prelungirea programului de lucru. Până la acest episod erau plătiți corespuzator. Eu vreau să îi asigur că nu închid acest caz până nu găsesc un loc de munca corespunzător. Vor rămâne în acest spațiu probabil până mâine. Vreau să mă implic în documentarea ofertelor. Am închis discuția legata de reîntoarcea acasă. Mi-au zis că nu doresc să se întoarcă acasă. Vor să muncească”, a spus, luni, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a mai spus că firma respectivă de recrutare și-a încetat activitaea.

„Inspecția Muncii a făcut o verificare legată de modul în care firma și-a dus la îndeplinire obligațiile. Rămâne să verificam toate lucrurile”, a mai spus ministrul.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close