Antena 3 CNN Actualitate Violeta Alexandru: Am vorbit cu miniștrii din Germania pentru a rezolva problemele muncitorilor români

Violeta Alexandru: Am vorbit cu miniștrii din Germania pentru a rezolva problemele muncitorilor români

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, aflată în Germania pentru a afla mai multe despre situaţia muncitorilor români, a transmis că rezultatele discuțiilor cu miniștrii de acolo se vor vedea în condițiile de muncă în perioada următoare.

Violeta Alexandru: Am vorbit cu miniștrii din Germania pentru a rezolva problemele muncitorilor români
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   10:12

"De la Berlin, după două zile în ferme din zonă alături de români și în discuții terminate cu angajamente clare din partea miniștrilor germani pe care i-am văzut, m-am urcat în mașină și am plecat la Bonn. Știu bine ce rezultate am obținut în aceste zile la Berlin pentru că am fost ascultată și respectată de miniștrii din Germania, am trecut prin tot ceea ce este important pentru munca românilor de aici. Intenția mea este să tratez și eu cu respect colaborarea de lungă durată între România și Germania. Știu că multe lucruri se vor rezolva imediat, pentru altele (care vin din spate, nerezolvate) avem un plan de lucru, eu și Ministrul Muncii Hubertus Heil. Vom face ceea ce ne-am angajat să facem pentru români și vom evalua stadiul măsurilor cu proxima vizită în România pe care Ministrul Muncii din Germania a decis, după discuția noastră, să o facă în doar câteva luni.

Știu bine care sunt rezultatele acestor două zile pline, rezultate care se vor vedea în condițiile de muncă, dar și în proptitudinea cu care se vor verifica sesizările oricărui muncitor care lucrează în Germania. Zile în care nu am stat o clipă degeaba. Știind cum s-a muncit în aceste zile, nu accept îndrumări “de bine” de la nimeni.

Am ajuns la Bonn. Aici unde mi-au fost semnalate probleme. Cea mai bună sursă de informare - direct de la oameni. Cea mai bună abordare: răspuns prompt și rezolvate problemele. Pentru ca toți românii care muncesc în Germania să lucreze liniștiți, sănătoși și încrezători în angajatorii germani serioși", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close