Antena 3 CNN Actualitate Viorel Cataramă: Voi cere procurorilor în instanță să îi oblige pe membrii BEC să respecte legea

Viorel Cataramă: Voi cere procurorilor în instanță să îi oblige pe membrii BEC să respecte legea

Viorel Cataramă: Voi cere procurorilor în instanță să îi oblige pe membrii BEC să respecte legea
26 Sep 2019   •   17:44

Biroul Electoral Central a depus plângere penală împotriva lui Viorel Cataramă, Alexandru Cumpănaşu, Miron Cozma şi a altor cinci candidaţi la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Oficialii BEC au scris, în plângerile formulate, că semnăturile reclamate „prezintă elemente de similitudine evidentă”.

Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidențiale, a venit cu noi detalii. Cataramă a anunțat că va cere în instanța civilă să îi oblige pe membrii BEC să respecte legea.

”CCR a dat o decizie istorică. A curmat odată pentru totdeauna ilegalitățile pe care BEC le-a făcut de-a lungul timpului. Curtea nu a spus că BEC nu are competență, a spus că a luat-o o decizie cu încălcarea legii și a spus în motivare cum trebuia să facă să respecte legea. 

Am fost un candidat căruia i s-a comunicat printr-o adresă că nu îndeplinește condițiile în loc să facă o decizie care să poată să fie atacată, ca să ajungem la CCR să spună dați o decizie, nu încălcați legea. 

Eu voi cere în instanța civilă să îi oblige pe membrii BEC să respecte legea și prin hotărârea unei instanțe să îi oblige să facă plângeri penale”, a spus Viorel Cataramă. 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close