Antena 3 CNN Actualitate Circ la Ministerul Energiei: George Simion a deturnat conferinţa lui Virgil Popescu iar apoi l-a căutat prin clădire

Circ la Ministerul Energiei: George Simion a deturnat conferinţa lui Virgil Popescu iar apoi l-a căutat prin clădire

Circ la Ministerul Energiei, după ce liderul AUR a deturnat conferinţa de presă la care trebuia să vorbească Virgil Popescu. A vorbit în schimb George Simion.

Circ la Ministerul Energiei: George Simion a deturnat conferinţa lui Virgil Popescu iar apoi l-a căutat prin clădire
de Alexandra Dima    |    05 Dec 2022   •   12:54

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu participă la conferința de presă pe care a convocat-o la ora 12.30, pe tema taxei solare. La eveniment a fost prezent liderul AUR, George Simion, care a început să dea declarații jurnaliștilor prezenți de la pupitrul Ministerului Energiei.

„A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoțul”, a spus George Simion.

„În calitate de parlamentar nu am de ce să mă acreditez. Jandarmul de la ușă a spus că ministrul nu mă poate primi... Am intrat pe ușă. Mi s-a spus că nu aș avea dreptul să particip la această conferință de presă. Totuși am venit, am urcat... Dacă încalc vreo lege, să vină un organ al statului să îmi spună”, a adăugat liderul AUR.

Ulterior, George Simion a început să îl caute pe Virgil Popescu prin birourile din sediul Ministerului Energiei.

„Nu agresăm niciun funcționar. Întrebăm unde este ministrul și-l așteptăm la ușă. Dle ministru, haideți, că tot trebuie să ieșiți”, spune Simion.

El a fost invitat de un jandarm să părăsească instituția pentru că nu a respectate regulile circulației”, potrivit legii 61/1990.

„Sunt demnitar al statului român. Dacă dvs considerați că trebuie să mă luați cu forța, atunci așa să faceți. Dar eu am dreptul să stau aici, să spună dl. ministru ce e cu această taxă pe soare. Trebuie să dea explicații. Dl. ministru e atât de fricos, încât s-a închis în birou”, a spus liderul AUR.

„Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va invita la o conferinta de presa astazi, 5 decembrie, ora 12.30, la sediul Ministerului Energiei”, anunțase Ministerul Energiei.

Liderul AUR, George Simion, și ministrul Energiei, au mai avut dispute, verbal, când Simion i-a spus că este un hoț.

UPDATE 13:30 Liderul AUR, George Simion, a părăsit sediul Ministerului Energiei, unde unde se afla pentru a participa la o conferință de presă a ministrului Virgil Popescu. El a fost invitat în două rânduri de jandarmi să părăsească instituția.

„Beneficiarul nu dorește să fiți prezent. Țin să vă aduc la cunoștiință că dacă nu păsăiți de bună voie zona, o să fim nevoiți să vă luăm noi”, i-a spus o reprezentantă a Jandarmeriei liderului AUR.

„Nicio problemă, să vină să mă salte”, a replicat Simion.

După o oră în care a stat în sediul Ministerului Energiei, George Simion a părăsit de bună voie instituția.

„Eu sunt cât se poate de civilizat. Eu vă arăt ce se întâmplă aici - taxa pe soare. (...) Văd că ministrul Energiei este un laș, nu vine la conferința de presă, nu vrea să dea ochi în ohi în ochi cu parlamentarii... Nu vreau să mă cert cu nimeni, nu vreau să fac probleme nimănui... Ce a trebuit să arăt, am atătat - Virgil Popescu fuge de opoziție și fuge de români”, a spus SImion, în timp ce se îndrepta spre ieșirea din instituție.

×
Subiecte în articol: taxa pe soare
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close