Antena 3 CNN Actualitate Semnele că Putin cedează psihic sub presiunea războiului, dezvăluite de o analiză a vocii sale

Semnele că Putin cedează psihic sub presiunea războiului, dezvăluite de o analiză a vocii sale

Modificările stării psihologice pot afecta corzile vocale, pot modifica vocea și pot face posibilă analizarea unor comportamente greu de identificat prin simpla analiză a gesturilor, spun experții care au analizat timp de 1 oră și 19 minute mostre din vocea lui Vladimir Putin. Iată concluziile.

Semnele că Putin cedează psihic sub presiunea războiului, dezvăluite de o analiză a vocii sale
Sursa foto: asia.nikkei.com
de Claudia Popovici    |    01 Apr 2022   •   17:33

Războiul în Ucraina a ajuns în ziua 36 şi rezistența armatei ucrainene continuă, în ciuda bombardamentelor rusești. În tot acest timp, Rusia nu a reuşit să cucerească niciun oraş important, iar bilanțul victimelor pentru ambele părți creşte în fiecare zi. 

În acest context, cu ajutorul Risk Management Technologies, site-ul Nikkei a analizat timp 1 oră și 19 minute de mostre de voce ale lui Vladimir Putin înregistrate între 1 februarie și 18 martie 2022.

Analiza relevă că nivelul de stres al liderului de la Kremlin pare să fi început să crească cu câteva zile înainte de invazia Ucrainei (24 februarie), apoi brusc în timpul înăspririi sancțiunilor economice de la începutul lunii martie.

Modificările stării psihologice pot afecta corzile vocale, pot modifica vocea și pot face posibilă analizarea unor comportamente greu de identificat prin simpla analiză a gesturilor.

Ca punct de referință, analiștii au folosit un discurs al lui Vladimir Putin la Adunarea Generală a ONU în 2020.

Din acest instrument de comparație, au văzut că o schimbare semnificativă a avut loc cu trei zile înainte de invazie, la o ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, asia.nikkei.com

În cadrul acestei întâlniri oficiale, mai mulți miniștri s-au exprimat asupra chestiunii recunoașterii sau nu a republicilor Donețk și Lugansk.

Potrivit lui Kanji Okazaki, șeful Risk Management Technologies, vocea președintelui rus a fluctuat între niveluri ridicate de stres și niveluri mai scăzute, indicând instabilitate în starea sa psihologică.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Ucraina
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close