Antena 3 CNN Actualitate Raport oficial: Vladimir Putin ”probabil” a aprobat asasinarea lui Alexandr Litvinenko

Raport oficial: Vladimir Putin ”probabil” a aprobat asasinarea lui Alexandr Litvinenko

Raport oficial: Vladimir Putin ”probabil” a aprobat asasinarea lui Alexandr Litvinenko
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2016   •   11:54

Fostul agent KGB Alexandr Litvinenko a murit după ce a fost otrăvit cu poloniu, într-o cafenea din Londra, președintele Rusiei fiind suspectat că ar fi aprobat această asasinare..

Este una dintre concluziile unui raport prezentat astăzi de Curtea Regala de Justitie din Londra, Anglia, scrie presa britanică.

Sir Robert Owen, magistratul care a condus ancheta decesului lui Litvinenko, a constatat că este foarte probabil ca Serviciul Federal de Securitate (FSB) să fi ordonaat asasinarea acestuia, sub aprobarea lui Vladimir Putin, cel mai probabil.

În raport se arată că Andrei Lugovoi si Dmitri Kovtun au acționat sub comanda FSB atunci când i-au administrat doza letală de poloniu, în timpul unei întâlniri cu fostul agent Alexander Litvinenko,  care a avut loc la Hotel Millenium.

Andrei Lugovoi a catalogat dezvăluirea privind implicarea FSB în decesul lui Litvinenko drept una absurdă.

Un purtător de cuvânt al guvernului din Rusia, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova "nu este interesată" de concluziile anchetei britanice.

Aleksandr Litvinenko a murit pe 23 noiembrie 2006, la vârsta de 43 de ani. Fotografia care i-a fost făcută pe patul de moarte, în care apare fără păr şi descarnat, a făcut înconjurul lumii.



×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Incendiu puternic la depozitul de lemn al unei fabrici de peleți
x close