Antena 3 CNN Actualitate Apropiaţi ai lui Vladimir Putin, vizaţi de o investigaţie SUA

Apropiaţi ai lui Vladimir Putin, vizaţi de o investigaţie SUA

Apropiaţi ai lui Vladimir Putin, vizaţi de o investigaţie SUA
17 Oct 2015   •   19:28

Mai mulţi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin ar fi beneficat de tranzacţii ale Deutsche Bank investigate de procuratura americană, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg, scrie bursa.ro.

Departamentul de Justiţie din Statele Unite investighează dacă cea mai mare bancă din Germania a efectuat corect tranzacţii de până la 6 miliarde de dolari, care ar fi putut să mascheze ieşiri de fonduri din Rusia, au declarat sursele.

Deutsche Bank face propriile verificări ale tranzacţiilor respective, analizând conturi legate de circa 12 entităţi pentru care a efectuat aşa-numite tranzacţii în oglindă între Moscova şi Londra, au arătat sursele.

În mai multe cazuri, activele din aceste conturi ar fi aparţinut unor asociaţi ai lui Putin, între care o rudă mai îndepărtată a preşedintelui rus şi doi prieteni vechi, Arkadi şi Boris Rotenberg, care s-au îmbogăţit prin contracte cu companii de stat şi care sunt pe lista sancţiunilor SUA.

Nu există informaţii că cei doi Rotenberg sau alte persoane cu legături cu aceste conturi ar fi investigaţi. Tranzacţiile de acest tip sunt legale. Ce vor să ştie procurorii americani este dacă banca a încălcat legislaţia bancară din SUA, inclusiv cea referitoare la spălarea de bani.

Un reprezentant al fraţilor Rotenberg a negat orice implicare a acestora în tranzacţiile respective. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a refuzat să comenteze ceea ce a numit "acuzaţii fără substanţă".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close