Antena 3 CNN Actualitate Vreme capricioasă. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vreme capricioasă. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vreme capricioasă. Prognoza meteo pentru zilele următoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    08 Mai 2018   •   20:15

PROGNOZA METEO. În jumãtatea de est a ţãrii şi în zonele montane, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii relativ extinse, iar valorile de temperaturã se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadã a lunii mai. În restul teritoriului va fi în continuare o vreme caldã, iar instabilitatea atmosfericã se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii prin înnorãri temporar accentuate, local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, iar izolat grindinã. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi local 20...30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat în est-sud-est şi va avea intensificãri de scurtã duratã, asociat averselor în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade.

Prognoza meteo pentru joi, 10 mai

PROGNOZA METEO. În jumãtatea de sud a ţãrii şi în zona montanã, vremea va fi termic apropiatã de normal, local chiar rãcoroasã, cerul va fi mai mult noros şi, cu precãdere ziua, pe arii relativ extinse va ploua; ploile vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot cumula 15...20 l/mp. În restul teritoriului va fi o vreme caldã şi uşor instabilã, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza când pe spaţii mici vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, temporare în general de pânã la 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 23 de grade în jumãtatea de sud şi între 23 şi 28 de grade în cea nordicã; minimele termice vor fi cuprinse în general între 8 şi 15 grade.

Prognoza meteo pentru vineri, 11 mai

PROGNOZA METEO. Vremea se va încãlzi în aproape toatã ţara, apreciabil chiar în regiunile sudice, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales în a doua parte a zilei şi seara când vor fi averse şi descãrcãri electrice local în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în centru şi în sud. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Dobrogea şi posibil şi în celelalte zone asociat averselor. Minimele termice vor fi cuprinse între 2...4 grade în depresiunile intramontane şi 15 grade în Dealurile de Vest.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close